Referentie Controle
Image default
Auto

Leasen was de redding van de handel in bedrijfsauto’s

Vanaf 2009 belandde de economie in Europa in een diepe crisis. Dit had vervelende gevolgen voor veel mensen. Doordat veel bedrijven moesten sluiten werden veel mensen werkloos. Een deel van deze mensen besloot om voor zichzelf te beginnen en er werden veel kleine bedrijven opgericht door zelfstandigen zonder personeel. Deze zzp’ers wilden vaak ook een bedrijfsauto. Zo’n auto kopen was vaak niet haalbaar vanwege de financiën. Daarom gingen steeds meer bedrijven auto leasen zzp aanbieden. Zo kwam de autohandel langzaam maar zeker een beetje uit het slop. Toch heeft het nog lang geduurd voordat de verkoop van nieuwe auto’s weer goed in de lift zat.

Wat kost de lease van een Mercedes Vito?

Stel dat je kiest voor de Mercedes Vito leasen. Een mooie, stijlvolle en vooral degelijke bedrijfsauto. Dan wil je natuurlijk weten wat deze auto kost per maand. Dit kun je eenvoudig berekenen via het internet. Op de websites van de leasebedrijven staat alle informatie. Daar kun je ook berekenen wat de maandelijkse kosten zijn. De kosten hangen vaak af van het aantal kilometers dat je per jaar wilt rijden en de looptijd van het leasecontract. Als je een goede deal hebt gevonden dan kun je het contract direct online afsluiten.

Is het voor mij haalbaar om een bedrijfsauto te leasen?

Zodra je de maandelijkse kosten hebt berekend kun je bepalen of het voor jou haalbaar is om een mooie bedrijfsauto te leasen. Je moet daar de kosten voor de brandstof nog wel bij optellen, want die zijn vrijwel altijd niet in de leaseprijs inbegrepen. Vaak kun je wel een tankpas aanvragen waarmee je bij veel tankstations een leuke korting krijgt. Hiermee kun je dus nog aanzienlijk op de kosten van de brandstof besparen. Je spreekt bij het afsluiten van het contract af hoeveel kilometers je per jaar maximaal rijdt. Daar is de leaseprijs ook op gebaseerd. Het is verstandig dit aantal kilometers niet te overschrijden want dit leidt tot extra kosten.

https://www.autoleasenzzp.nl/