Referentie Controle
Image default
Auto

Een lease auto iets voor jou?

Naast hun huis kiezen mensen tegenwoordig ook steeds vaker voor een lease auto. Lease auto’s zijn voordelig, makkelijk in te ruilen en maken het rijden in één van de nieuwste uitvoeringen op het gebied van auto’s stukken toegankelijker. Hier staat dan weer tegenover dat je aan een leasecontract vastzit en daarmee dus ook aan de financiële verplichtingen, die dat met zich meebrengt. Wie bijvoorbeeld wil overgaan tot de koop van een huis, doet er goed aan zich te realiseren dat de huurovereenkomst van een auto ook bij het BKR staat genoteerd en mede bepaalt wat de maximale lening wordt wanneer je een hypotheek wil afsluiten. Daarbij is het lastig je wagen uit te lenen aan anderen, omdat hij officieel niet van jou is.

Verschillende manieren van bedrijfswagen leasen

Besluit je toch voor het huren van een auto te gaan, dan is het misschien goed om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn op dit vlak. Ga je voor de zogenaamde operational lease, dan betekent dit in het kort dat jij in de auto rijdt, maar dat de auto toebehoort aan de leasemaatschappij. Zij zijn in dat geval verantwoordelijk voor zaken als de verzekering, wegenbelasting, het onderhoud en de reparatie van het voertuig. Short lease, biedt alle bovengenoemde voordelen van een operational lease, maar zoals de naam al doet vermoeden, betekent dit ook dat je een auto voor een kortere periode huurt en deze op elk gewenst moment weer kan inleveren. Je zit dus niet vast aan eventuele langlopende contracten.

Finacial lease en Occasion lease

Financial lease wil zeggen dat de leasemaatschappij de aanschaf van jouw auto financiert en je gedurende de huurperiode de enige eigenaar bent. Hiermee neem je automatisch alle kosten voor eigen rekening en wanneer deze in zijn geheel zijn afgelost, is de auto van jou. Dit geldt ook voor occasion lease, met als enige verschil dat het in dit geval om een al eerder gebruikte lease auto gaat. Hierbij is dus geen sprake van een splinternieuw model, maar wel weer een waarmee je goedkoper uit bent.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/