Referentie Controle
Image default
Auto

Nieuwe auto nodig, ga je leasen of kopen?

Renault Trafic leasen 

Vroeger zul je waarschijnlijk niet over deze vraag hebben nagedacht: je koopt een auto natuurlijk nieuw en verkoopt hem na een aantal jaar trouwe dienst weer. Tegenwoordig zijn er echter veel meer mogelijkheden op het gebied van nieuwe auto’s. Zowel zakelijk als privé zou het wel eens kunnen dat leasen de beste optie voor jou is. Mogelijk is het goedkoper, en het kan fijn zijn om minder omkijken naar het onderhoud van je auto te hebben. Een leaseauto is meestal up-to-date met de nieuwste beveiligingstechnieken, dat is wel zo’n prettig idee. 

Meer vrijheid

Voor het kopen van een auto valt natuurlijk ook wel iets te zeggen. Eenmaal afbetaald is hij helemaal van jou en hoef je geen rekening meer te houden met de dealer die van een leaseauto altijd de officiële eigenaar blijft. Je mag hem dan bijvoorbeeld ook uitlenen aan anderen, wat bij een leaseauto niet zomaar kan. Dat betekent wel dat ook alle verantwoordelijkheden die bij de auto horen, voor jouw rekening zijn. Dit betreft niet alleen de onderhoudskosten, maar ook reparaties bij schade, de verzekeringen en het regelen van vervangend vervoer als je je eigen auto even niet kunt gebruiken. Bij een leaseauto is dit alles meestal inbegrepen bij je maandelijkse leasebedrag. 

Meer zekerheid

Een auto leasen biedt je over het algemeen ook meer zekerheid. Je hoeft er geen jaren voor te sparen of iets aan te betalen; je betaalt gewoon een vast bedrag per maand. Daar komen dan – behalve de brandstof – geen variabele kosten meer bij, je bent meteen ook verzekerd en het reguliere onderhoud zit er ook bij. Bovendien kun je de auto wanneer hij veroudert gemakkelijk vervangen voor een nieuwer exemplaar en zul je ook eenvoudig vervangend vervoer kunnen regelen wanneer je met pech langs de weg komt te staan.

http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen