Referentie Controle
Image default
Auto

Zonder personeel, met auto op de zaak

Het leven van een ZZP-er kan behoorlijk hectisch zijn. Wanneer je geluk hebt, stromen de opdrachten binnen en heb je de luxe om enkel de pareltjes eruit te kiezen. De kans is dan groot dat je kiest voor een constructie die je bekend is. Uurtje factuurtje, verkapte loondienst, interim klussen, take your pick. Boekhoudkundig kan het leven van een ZZP-er een nachtmerrie zijn. Toch gelden ook voor ZZP-ers mogelijkheden om het leven makkelijker te maken. Een van die mogelijkheden is een auto op de zaak. Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende vormen van zakelijk leasen. Denk aan short-lease, koop-lease, financial lease en nog een hoop hippe termen die voor- of nadelen uitlichten of juist sugar-coaten.  

Zakelijk leasen ZZP

Wanneer je kiest voor zakelijk leasen ZZP, bestaan er verschillende constructies met elk hun eigen voor- en nadelen. Wat voor jou het meest aantrekkelijk is, is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat precies de wensen zijn. Hoe zien voor jou de komende 5 jaar eruit? Wil je een vlot autootje met maximaal rijcomfort? Of spelen ook privé-overwegingen een rol, en ga je voor een station waar ook de kinderwagen en je gezin in vervoerd kunnen worden? Wil je puur betalen voor de auto en zaken als verzekering, wegenbelasting en benzine (of diesel) zelf regelen, of ga je voor een all-in abonnement waarbij slechts de brandstof een variabele is.

Alles in 1?

Wie het aandurft om een enkele keer online te zoeken naar een mogelijke leaseauto, zal daarna worden doodgegooid met aanbiedingen (welkom in de wereld van Adwords!). Soms vraag je je af hoe het toch mogelijk is dat je een auto met een nieuwwaarde van €30.000,- in twee jaar tijd af mag trappen terwijl je daar slechts een schijntje van betaalt. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door, zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/