Referentie Controle
Image default
Auto

Wat kost een leaseauto per maand?

Overweeg je een leaseauto aan te schaffen dan wil je natuurlijk weten wat de maandelijkse kosten zijn. Een eenduidig antwoord is niet te geven op die vraag. Het hangt namelijk af van verschillende factoren. Uiteraard het merk en type auto dat je wilt leasen, en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Het maakt een groot verschil of je per jaar maximaal 20.000 kilometer rijdt of dat je met gemak de 200.000 haalt. Verder is het van belang of je in de afgelopen periode schadevrije jaren hebt opgebouwd bij je autoverzekering. Het percentage no-claim waar je recht op hebt wordt meegenomen in de berekening van de leaseprijs.

Verschil tussen privé en zakelijk leasen

Er is een verschil tussen privé en zakelijk leasen. Als je zakelijk leaset, de “auto van de zaak’ krijg je van je werkgever vaak een budget waarvoor je een auto kunt uitzoeken. Als de leaseprijs hoger is dan moet je het restant zelf bijbetalen. Bij een zakelijk leasecontract zijn alle kosten inbegrepen, zoals onderhoud, wegenbelasting, pechhulp, brandstof, afschrijving en verzekering. Alleen als je een bekeuring oploopt of in het buitenland tankt moet je die kosten zelf betalen. De fiscale bijtelling bij je inkomen voor de aangifte inkomstenbelasting is afhankelijk van het type auto en de milieuzuinigheid ervan. Privé leasen komt in feite op hetzelfde neer, met dat verschil dat je de volledige leaseprijs moet betalen. En je kunt vaak kiezen voor een contract inclusief of exclusief de brandstof. Als je niet veel rijdt is de laatste optie vaak voordeliger.

Is een leaseauto iets voor mij?

Stel je wilt een Volkswagen Caddy leasen. Dan kun je zelf bepalen of dit voor jou een goede optie is. Je kunt de kosten van een leasecontract laten berekenen door bij verschillende leasemaatschappijen een offerte te vragen waarin de door jou gewenste opties zijn opgenomen. Aan de hand van die offertes kun je dan bepalen of de leaseprijs wel of niet aan je verwachtingen voldoet. Een leasecontract sluit je meestal af voor meerdere jaren.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen