Referentie Controle
Image default
Zorg

Met uw kind naar de tandarts

Het is voor ieder belangrijk om op tijd te starten met de controle van het gebit. Wanneer uw zoon of dochter de leeftijd tussen de 2 en 3 jaar heeft bereikt, is het verstandig om uw kind mee te nemen naar de tandarts voor een eerste, laagdrempelige kennismaking. Dat zou gecombineerd kunnen worden met uw eigen controlebezoek.

Woont u in Gelderland? Dan kunt u met uw kinderen naar tandarts Culemborg. Wanneer u uw kind meeneemt kan hij of zij wennen aan de gang van zaken tijdens het bezoek. Gezellig even op de stoel, tandjes tellen. Op tweejarige leeftijd is een behandeling meestal nog niet nodig.

Soms komt het voor dat er gaatjes (cariës) in het melkgebit zitten. Een behandeling kan dan nodig zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan het poetsen. Tandartsenpraktijk Culemborg heeft een leuk tandenpoetslied voor de jongste kinderen. Het lied duurt precies twee minuten en maakt van het tandenpoetsen een klein feestje.

Tips voor de verzorging van uw gebit

Het is belangrijk om uw gebit gezond te houden. Goede mondverzorging is daarbij van groot belang. Ten eerste is het verstandig om 2 keer per dag 2 minuten goed te poetsen. U kunt met kleine kinderen starten met poetsen zodra ze het leuk vinden, maar in ieder geval al bij het doorkomen van het eerste tandje. Daarnaast is het raadzaam om uw tandenborstel om de drie maanden te vervangen. Ook is het slim om uw gebit te flossen, ragen of gebruik te maken van tandenstokers.

Naast de verzorging van uw gebit speelt uw eetgewoonte en gezondheid ook een grote rol in mondzorg. Om gaatjes te voorkomen helpt het om de juiste voedingsstoffen (vitaminen en kalk) te gebruiken. Ook houdt dit het gebit gezond en sterk. Eten en drinken bevat zetmeel en suikers. Door bacteriën worden deze omgezet in zuren. Het zuur tast het gebit aan. Door het speeksel wordt dit geneutraliseerd. Het speeksel heeft voldoende tijd nodig om deze zuren te kunnen neutraliseren. Daarom is het belangrijk om drie eet- en drinkmomenten per dag aan te houden en 4 keer een tussendoortje.

https://www.tpculemborg.nl