Referentie Controle
Image default
Auto

Een lesje over leasen

Wanneer iemand het heeft over bedrijfsauto leasen, popt er bij veel mensen meteen het beeld van een bedrijfsauto op in gedachten. Leasen en auto’s lijken twee termen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Toch is dit absoluut niet het geval. Leasen is simpeler gezegd een soort huren, en kan met allerlei soorten apparaten. Het zijn voornamelijk bedrijven die gebruik maken van bepaalde leasevormen. Hierbij gaat het vaak om een overeenkomst over een bepaald product, dat voor een vaste prijs per periode gebruikt kan worden door de klant. Een bedrijfsauto leasen is het meest bekende en gebruikelijke voorbeeld van zo een overeenkomst.

Leasen is geen kopen… maar soms welBij een leaseafspraak kan er vaak gekozen worden voor een vorm waarbij het product in kwestie aan het einde van de afgesproken periode is afbetaald. Dit betekent dus dat je bijvoorbeeld je bedrijfsauto na volledige financiering uiteindelijk toch hebt gekocht. Dit wordt ook wel Financial Lease genoemd. Voordelig wanneer je zelf niet genoeg geld hebt om het product aan te schaffen. Nadelig is wel dat je pech hebt bij een eventuele waardevermindering van het product. Je betaalt namelijk gewoon wat je vooraf hebt afgesproken, ook als de waarde ondertussen is gedaald. Bij een bedrijfsauto wordt er daarom vaak gekozen voor de gewone vorm van leasen.

Verkopen en alsnog leasenDe sale and lease back constructie is een bijzondere leasevorm. Hierbij wordt het product eerst verkocht en daarna weer terug geleaset. Een bedrijfsauto kan bijvoorbeeld aan een autodealer verkocht worden, en vervolgens middels een overeenkomst alsnog geleaset worden. Deze leasevorm wordt vaker gebruikt voor bedrijfspanden. De verkoper van het pand kan op deze manier na de verkoop toch in het gebouw blijven, en kan het geld dat hij hieraan overhoudt op een andere manier inzetten. De koper van het pand heeft ook meteen een huurder bij de deal, waardoor het voor hem aantrekkelijk is om hiervoor te kiezen.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl