Referentie Controle
Image default
Dienstverlening

Maatpak

Het pak, een statussymbool en in bepaalde zakelijke culteren onmisbaar voor een perfecte eerste indruk. Vrouwen smelten weg als ze een man in een goed passend pak zien rondlopen. De een draagt het alleen bij formele gelegenheden en de ander verschijnt dagelijks in pak op werk. Iedere man heeft minstens een pak in zijn bezit. Het prijskaartje, merk en de kleur zijn secundaire voorwaarden. Het allerbelangrijkste bij het aanschaffen van een goed pak is toch wel hoe het aansluit op jouw lichaam. Sommigen hebben het geluk dat ze over een lijf beschikken wat gemaakt is voor confectie pakken, dat scheelt een hoop geld. Toch hebben de meeste mannen op den duur last van te krappe colberts en niet goed sluitende broeken.

Bij het kopen van een pak is het belangrijk om op de volgende punten te letten. De broekspijpen dienen aan te sluiten op de schoenen. Ze mogen er niet overheen vallen een perfecte maat heb je gevonden als de pijp net boven je hak eindigt. Voor het jasje dien je goed op de schouders te letten. De naad van de schouders dient ongeveer op de overgang tussen je armen en schouders te zitten. De lengte van de mouwen kan je bepalen door je armen langs je lichaam te laten hangen. Valt de mouw tot halverwege je handpalm dan zit je goed. De lengte van het jasje zelf dient tot net onder de billen te komen. Pas vooral veel verschillende pakken en neem de tijd om het juiste pak uit te zoeken.

Heb je eenmaal het juiste pak gevonden dan dien je deze ook goed te onderhouden. Stof je pak na het dragen altijd af met een zachte borstel. Gooi het pak niet in de wasmachine maar breng het naar de stomerij. Zoek bijvoorbeeld een stomerij Den Haag of stomerij Voorburg voor een goede stomerij met snelle service.

http://www.stomerijpanda.nl/nl/diensten/74-stomerij-den-haag