Referentie Controle
Image default
Dienstverlening

Uw huis beschermen tegen blikseminslag met overspanningsbeveiligingen

Overspanningsbeveiligers zijn apparaten die helpen voorkomen dat een stroompiek uw elektrische componenten beschadigt. Ze bieden extra bescherming voor uw gevoelige elektronische apparatuur, zoals computers en televisies, die door een onverwachte piek in elektrische stroom kunnen worden beschadigd.

Hoe werken overspanningsbeveiligers?

Overspanningsbeveiligers controleren de inkomende elektrische stroom en leiden overtollige elektriciteit weg van uw elektronische apparaten. Bij een stroompiek stuurt de overspanningsbeveiliging de extra elektriciteit naar een aardedraad die deze veilig afvoert naar de grond. Dit voorkomt schade aan uw apparaten door de hoeveelheid elektriciteit die ze bereiken te beperken.

Voordelen van het gebruik van overspanningsbeveiligers

Overspanningsbeveiligers kunnen uw huis beschermen tegen blikseminslag, stroomuitval en andere elektrische schommelingen. Door overspanningsbeveiligers te gebruiken, kunt u het risico verkleinen dat u dure apparatuur kwijtraakt door een onverwachte stroomstoring of -piek. Dit niet beschermt niet alleen uw apparaten, maar kan u op lange termijn ook geld besparen.

Met overspanningsbeveiligers kunt u ook bepalen hoeveel elektriciteit door elk apparaat wordt gebruikt, waardoor uw energierekening lager uitvalt. U kunt de overspanningsbeveiliging zo instellen dat de stroom wordt uitgeschakeld wanneer een bepaald wattage wordt bereikt, zodat het energieverbruik laag blijft.

De juiste overspanningsbeveiliging kiezen

Bij het kiezen van een overspanningsbeveiliging is het belangrijk rekening te houden met het aantal stopcontacten dat u nodig hebt en het vermogen dat hij aankan. U moet er ook een zoeken die een garantie biedt en getest is op veiligheidsnormen. Zoek naar overspanningsbeveiligers met metaaloxide varistoren (MOV’s) en transiënte spanningsonderdrukkers (TVS) die uw huis kunnen helpen beschermen tegen blikseminslag. Voor de beste keuze bij het kiezen van een overspanningsbeveiliging kunt u het beste Elektricien Hoofddorp raadplegen. Zij kunnen u helpen kiezen wat het best bij uw woning past.

Door overspanningsbeveiligers te gebruiken, kunt u het risico van schade aan uw elektronica door stroompieken verminderen. Uw apparaten beschermen met een overspanningsbeveiliging is een eenvoudige manier om ze veilig te houden en geld te besparen op energiekosten.