Referentie Controle
Image default
Beauty en verzorging

Verschillen

Veel mensen hebben in het dagelijkse leven last van migraine. In Nederland heeft zelfs gemiddeld 1 op de 10 mensen last van een vorm van migraine. Hoewel migraine een vorm van hoofdpijn is kun je eigenlijk hoofdpijn niet echt vergelijken met migraine. Migraine kenmerkt zich namelijk door een kloppende hoofdpijn gecombineerd met misselijkheid, lichtflitsen voor het gezichtsveld en onduidelijk zicht. Daarnaast kan een migraineaanval wel tot 72 uur duren. Toch blijken er grote verschillen te bestaan tussen de manier waarop vrouwen migraine ervaren en de manier waarop mannen migraine ervaren.

De Migraine Buddy is een door neurologen ontworpen app. Gebruikers kunnen hierin aangeven wanneer zij last hebben van migraine, wat de mogelijke oorzaak is, waar de pijn gestart is, wanneer zij slapen en wanneer zij ongesteld zijn. Uit de gegevens van de applicatie blijkt onder meer dat vrouwen gemiddeld gezien langer last hebben van een migraineaanval. Daarnaast zijn er verschillen waar te nemen in de symptomen die mannen en vrouwen ervaren bij een migraineaanval. Zo hebben mannen bij een migraineaanval voornamelijk last van overgevoeligheid voor licht en depressie terwijl vrouwen voornamelijk last hebben van misselijkheid en een overgevoeligheid voor geuren.

Hoewel er dus wel degelijk verschillen blijken te bestaan tussen migraineaanvallen bij mannen en bij vrouwen is het natuurlijk voor beide seksen erg vervelend en belastend. Maar wat te doen tegen migraine? De zware medicijnen die zijn ontwikkeld voor migraineaanvallen blijken bij meer dan een derde niet te helpen. Gelukkig bestaan er ook nog andere manieren om migraine te bestrijden. Zo is er een positief effect waar te nemen tussen migraine en botox. Als er in bepaalde specifieke zones botox wordt ingespoten dan worden migraineaanvallen voorkomen. Het effect is echter wel tijdelijk dus dit is een proces wat je zult moeten onderhouden. Elke twee maanden een bezoek aan een kliniek moet voldoende zijn.

http://faceland.nl/