Referentie Controle
Image default
Bedrijven

Rietwerk is ons passie bij Van den Bergh rietdekkers

Charmant en robuust, warm en exclusief. Modern of klassiek: een rieten dak laat iedere woning spreken. Neem een kijkje in de wereld van het rieten dak en ontdek de vele mogelijkheden die er zijn. Strakke daklijsten, een mooi ingekleed dakkapel, moderne gevelbekleding: het kan allemaal. Riet maakt mooi. Dat vinden wij bij Van den Bergh rietdekkers.

Over het algemeen geldt: hoe steiler de kap, hoe beter. Hemelwater wordt snel afgevoerd waardoor het dak sneller droogt. De ideale hoek is 45 graden. Meer mag, minder liever niet. In het laatste geval adviseren wij graag over hoe u uw dak kunt laten optimaliseren voor een maximale levensduur.

Een rieten dak houdt van licht en lucht. Het riet heeft dat nodig om snel te kunnen drogen. Hoe meer begroeiing en bebouwing om uw woning, hoe meer dat de lichtinval op het dak beïnvloedt. Hoe sneller het dak droogt, hoe langer de levensduur. En hoe minder algen en mossen.

Een rieten kap heeft regelmatig onderhoud nodig. Niet alleen om te inspecteren op slijtplekken, maar ook op de vorming van algen en mossen. Die vormen een groene laag over het riet waardoor het minder snel droogt. Eén dag per jaar en uw dak kan jaren mee.

De levensduur van een kwalitatief goed rieten dak is zomaar 25 – 30 jaar. Al die tijd geniet u van de pracht die riet met zich meebrengt: de verkleuring van goudgeel naar een volwassen grijsbruine tint en het droogproces bij zonlicht. Toch komt er een moment dat u zich afvraagt of de rieten kap nog net zoveel bescherming biedt als eerst.

Bij twijfel of vragen over de staat van uw rieten dak, komen we graag langs voor advies. Vervanging is niet altijd direct nodig; renovatie kan ook nog een optie zijn. Ons advies is altijd gebaseerd op uw eigen (woon)wensen en situatie. Vervanging of renovatie van een rieten dak is een proces dat we samen ingaan. Uw dak, onze zorg als rietdekkers.

https://www.rietwerk.nl/