Referentie Controle
Image default
Electronica en Computers

De draadloze audio toekomst

Beste echt draadloze oortjes via tevredenconsument.nl

Onlangs hebben we de Sony WF-1000XM3 test gepubliceerd, waarmee we de Jabra Elite Active 65T eindelijk hebben onttroond in de top van onze ranking. Hun ontwerp is zeer goed, hun geluid nog beter en hun Bluetooth 5.0 verbinding is uiterst betrouwbaar. Bovendien bieden deze hoofdtelefoons een eenvoudigweg uitstekend actief ruisonderdrukkingssysteem. Naar onze mening is dit duidelijk de nieuwe maatstaf in de Ware Draadloze markt.

Voor velen is de toekomst draadloze audio. Terwijl de eerste koptelefoons en koptelefoons van dit type het geluid behoorlijk hebben gedegradeerd en regelmatig last hadden van interferentie, maken de ontwikkelingen van het Bluetooth-protocol het nu mogelijk om een volledig bevredigend niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid te bereiken. LDAC of AptX HD codecs bieden nu zelfs een Hi-Res audio stream. Na het verlies van hun jack kabel, een bron van congestie, maar ook van min of meer vroegtijdige dood van de apparaten (het is vaak degene die het spook als eerste opgeeft), verliest de koptelefoon eindelijk zijn laatste draad, degene die de twee oordopjes met elkaar verbindt.

Inderdaad, veel merken bieden tegenwoordig hoofdtelefoons aan die “echt draadloos” (of “echt draadloos”) worden genoemd. Deze laatste hebben het voordeel dat ze een zeer goede kwaliteit/grootte verhouding en een grotere bewegingsvrijheid bieden, zodat ze een alternatief zijn voor de goede ouderwetse hoofdtelefoons en traditionele hoofdtelefoons. Bovendien zijn ze altijd uitgerust met een opslag- EN laadbak die, indien correct uitgevoerd, ervoor zorgt dat de batterij nooit leeg raakt. Toch zijn er enkele details te weten te komen over dit type apparaat, en de zeer vele modellen op de markt zijn verre van alle de moeite waard.

Bluetooth 5.0 verandert het spel

Een cruciaal aandachtspunt bij dit type product is de kwaliteit van de draadloze verbinding. Tot voor kort had True-Wireless systematisch een headset genaamd “master” en een headset genaamd “slave”. De hoofdheadset, vaak aan de rechterkant, pikte het Bluetooth-audiosignaal van de bron op en stuurde het naar de slaveheadset. Dit is waar het ingewikkeld werd, sommige modellen gebruikten opnieuw Bluetooth voor signaaloverdracht tussen de twee oordopjes, terwijl andere, duurdere, kozen voor NFMI (“Near Field Magnetic Induction” of “Induction magnétique de champ proche” in het Frans).

Bluetooth bood meer bewegingsvrijheid, je kon zelfs samen met een vriend naar muziek luisteren door hem een van de twee hoofdtelefoons te lenen, maar de verbinding had een gebrek aan stabiliteit of een hoge latency. Daarom gebruikten andere fabrikanten NFMI, wat een stabielere verbinding en lage latency opleverde. Dit systeem verhinderde hem echter om zijn muziek met een vriend te delen. Maar de komst van Bluetooth 5.0 en de eerste hoofdtelefoons die er echt gebruik van maken (sommige hebben alleen Bluetooth 5.0 op naam) hebben de situatie echt veranderd en bieden de voordelen van Bluetooth en NFMI zonder hun nadelen.

De andere fundamentele punten

Tot slot moet u er ook rekening mee houden dat deze hoofdtelefoons door hun grootte (microfoon verder van de mond) over het algemeen minder efficiënt zijn als een handsfree-kit en dat de bediening minder handig kan zijn dan bij conventionele hoofdtelefoons. Als u niet gewend bent aan het gebruik van in-ear koptelefoons (die in de gehoorgang komen), raden wij u bovendien aan om het model te proberen waarin u geïnteresseerd bent voordat u het koopt, indien mogelijk, om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor uw lichaamsvorm (als u kleine oren hebt, vergeet dan de grotere koptelefoon) en dat het gevoel niet onaangenaam is (sommige mensen ondersteunen de in-ear koptelefoon niet).

Hoe dan ook, er zijn nu zeer goede echte draadloze modellen op de markt. Wij hebben een handvat geselecteerd om uw zoektocht te vergemakkelijken, het beste van het beste van het beste volgens onze tests:

https://tevredenconsument.nl/