Referentie Controle
Image default
Bedrijven

De verschillende functies van printers

Wanneer men denkt aan een printer, wordt er meestal gedacht aan een printer waarmee je thuis wat formulieren uitprint. Wat veel mensen niet beseffen is dat printers voor veel meer dingen gebruikt worden dan alleen het uitprinten voor wat dingen thuis. In dit artikel zal er wat meer uitleg gegeven worden over de andere soorten printers die er zijn en voor veel belangrijke dingen gebruikt worden.

De beste inkjet printer kennen we allemaal, dit is de printer die de meeste mensen thuis wel bij de computer hebben staan. Hiermee print je bijvoorbeeld je concert kaartjes uit of een samenvatting. Er kan op veel meer materialen worden geprint dan alleen op papier, er kan bijvoorbeeld ook worden geprint op metaal of verschillende soorten plastic. Deze andere printers spelen in verschillende situaties een hele grote rol. We nemen even als voorbeeld het coderen van producten. Wanneer je door de supermarkt loopt zie je op alle verpakkingen allemaal tekst staan. Deze tekst inclusief alle ingrediënten en de datum zijn aangebracht met een speciale printer. De barcode wordt bijvoorbeeld aangebracht met een barcodeprinter.

Barcodes en coderingen worden dus ook allemaal gedaan door speciale printers. Wat er op de verpakkingen genoteerd wordt is erg belangrijk. Wanneer er bijvoorbeeld producten zijn die moeten worden teruggehaald kunnen deze makkelijk herkend worden aan hun unieke barcode. Tegenwoordig zijn er ook speciale camera’s die een code kunnen checken en zo kunnen achterhalen waar de producten allemaal worden verkocht. Verder kunnen printers meer dan dat mensen denken. Er zijn bijvoorbeeld ook laserprinters, deze maken het mogelijk dingen te graferen in bijvoorbeeld metaal. Op de website van KBA-Metronics zijn verschillende soorten printers beschikbaar die het mogelijk maken te graferen en printen. Wil je hier meer over weten, dan staat er genoeg op de site op nog genoeg te lezen en informatie op te doen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/