Referentie Controle
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij winterdepressie?

 Per jaar zijn er 500.000 Nederlanders die te maken krijgen met een winterdepressie. Maar er zijn nog veel meer mensen die een lichte vorm van een winterdepressie ervaren, wat ook wel een lichte vorm van winterdepressie of winterdip genoemd wordt. Bij een winterdepressie heeft u last van vermoeidheid, somber gevoel, slaap tekort, toename in gewicht door grotere behoefte aan calorierijk eten en gebrek energie. Deze symptomen hebben invloed op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. Wanneer je een deel van de klanten hebt ervaren, heb je waarschijnlijk een winterdip. Wanneer de klachten een grote rol gaan spelen in je leven en je beperkt wordt in je dagelijkse doen en laten, dan spreken we van een winterdepressie.

 

Een winterdepressie is zeker geen prettige ervaring, maar gelukkig zijn er remedies voor dit probleem. Voor een winterdepressie en een winterdip geldt hetzelfde, de klachten kunt u verminderen door het gebruik van lichttherapie. Hierbij stel je je huid bloot aan een intense lichtbron door middel van een speciale lichttherapielamp. Deze lamp zorgt ervoor dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt. In de winter krijg je dit minder binnen doordat je meer binnen zit dan in de andere seizoenen. Toch kunt u ook gedurende de rest van het jaar last gebruik maken van de lichttherapie lamp. Het geeft je namelijk het hele jaar door een energie boost. Daarnaast helpt de lamp bij het herstel van een jetlag en bij het verhelpen van slaapproblemen.

 

Er bestaan specifieke lampen die geschikt zijn voor deze lichttherapie. Zo’n lamp zet je op maximaal 40 centimeter afstand. Hoe dichterbij je de lamp bij je zet, hoe korter de sessies hoeven te duren. Je hoeft niet direct in de lamp te kijken, maar hij moet wel in je gezichtsveld staan. Zet de lamp bijvoorbeeld op tafel als je ’s ochtends gaat ontbijten. Wanneer je je weer energiek en opgeladen voelt, kun je de lamp weer uitzetten.

https://shopvoorgezondheid.nl/