Referentie Controle
Image default
Bedrijven

Goedkoper uit met een codeersysteem

Codeersystemen zijn erg belangrijk voor bedrijven, omdat ze ervoor zorgen dat de informatie van een bedrijf goed door het bedrijf heen loopt. Zo zorgt een codeersysteem ervoor dat de juiste informatie, op het juiste moment, op de juiste plek komt tegen minimale kosten. Dit zorgt ervoor dat het proces van het bedrijf vaak veel soepeler verloopt.

Het proces in het bedrijf loopt soepeler en gaat beter lopen omdat er met goed gecodeerde informatie minder verspillingen zijn in het bedrijf en leidt een bedrijf dus minder verliezen. Want de vast manier waarmee goederen door het bedrijf heen gaan zorgt voor duidelijkheid waardoor het ook mogelijk wordt om andere verspillingen te zien.

Een van de bekendste voorbeelden van coderen is het gebruik van barcodes. Barcodes worden in de winkel gebruikt om goederen te scannen, zodat het altijd duidelijk is waar alle goederen zijn. Barcodes zorgen er in de winkel zo voor dat het altijd mogelijk is om te weten welk product waar ligt. Eigenlijk zorgt de barcode er nu voor dat het proces in de winkel soepel verloopt. Door de barcodes kunnen producten bij binnenkomst gescand worden en hoeven ze niet meer handmatig te worden geteld, waardoor het altijd mogelijk is om te weten hoeveel voorraad er is.

Een veel gebruikte andere manier van coderen is met een kabel printer. Een kabelprinter is uniek omdat het met een printer bijna niet mogelijk is om op kabels te printen. Alleen een kabelprinter is een code printer die in staat om letters en getallen op een kabel achter te laten. Door elke kabel een ander nummer te geven si het mogelijk om veel op elkaar lijkende kabels uit elkaar te houden, waardoor het tijdens het bouwen van een huis makkelijker is om de verschillende kabels uit elkaar te houden. Hierdoor raken kabels minder snel door elkaar en kan er met deze codeeroplossing veel geld worden bespaart omdat er minder foute kabels hoeven te worden vervangen.

https://www.kba.com/en/