Referentie Controle
Image default
Mode en Kleding

Hoe maak je TOMS schoenen schoon?

Op de website van TOMS staat het: We raden je aan om TOMS met de hand te wassen in koud water met een zacht schoonmaakmiddel en ze aan de lucht te laten drogen. We raden je aan om TOMS onder geen enkele omstandigheid in de droger te doen.

Terwijl de handwas de klus zou klaren, laat ik je een kortere weg zien om wat tijd te besparen, maar je MOET voorzichtig te zijn als je dit doet, mensen. Als je voorzichtigheid in de wind gooit, kan je de vorm en de lijm van de schoen verpesten en dat zal je verdrietig maken.

Ik ben het er mee eens dat je ze niet in de droger moet doen, maar ze hebben niets gezegd over een wasmachine! Deze tip werkt voor alle canvas schoenen, het maakt niet uit welke kleur ze zijn of welke stof ze zijn – zelfs niet als je er glitters op hebt!

Dus, hier is wat je nodig hebt:

  • Vuile canvas schoenen
  • Een wasmachine
  • Een kleine borstel (een tandenborstel werkt goed)
  • Wasmiddel
  • Baksoda
  • Water
  • Mengkom

Neem om te beginnen een oude tandenborstel en verwijder snel het vuil voordat je je schoenen gaat wassen. Dit vergemakkelijkt het verwijderen van vlekken en zorgt voor een succesvollere wasbeurt.

Als je slechte vlekken hebt, kun je deze voorbehandelen met een wasvlekverwijderaar (maar je kunt het beter eerst testen op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het je schoenen niet bleekt).

Om de zolen schoon te krijgen, voeg je wat bakpoeder toe aan een kom en maak je een pasta door er een gelijke hoeveelheid water in te mengen. Dompel de tandenborstel onder en masseer de pasta zachtjes in de zool – als je klaar bent, veeg je ze schoon.

Nu is het tijd voor je wasmachine om de rest te doen!

We beginnen met een zachte cyclus met koud water.

Voeg voorzichtig wasmiddel toe (ongeveer de helft van wat je normaal zou gebruiken) aan de cyclus als deze ongeveer voor de helft gevuld is met water.
Zodra de machine ongeveer 3/4 van de weg vol is, voeg je de schoenen toe
Als de cyclus klaar is, trek je de schoenen uit en laat je ze aan de lucht drogen.
Dat klopt, luchtdroog. Niet in de droger, niet over een ventilatieopening
Zet ze op een achterportaal en laat de zon ze opdrogen.

Als je geen rekening houdt met deze waarschuwing, heb je gekrompen en verschrompelde schoenen – Let op deze waarschuwing en je schoenen moeten er prachtig uitzien!

Nu het moeilijke gedeelte achter de rug is, vergeet niet om ze goed te laten ruiken door het gebruik van schoenpoeder. Ik gebruik Dr. Scholl’s dat vocht en geur absorbeert.

Blijkbaar zal baksoda de leren binnenzool uitdrogen, maar je kunt ook je eigen poeder maken voor veel minder met het volgende recept:

1 kopje maïszetmeel (dat is een zacht absorberend middel)
1/2 kopje zuiveringszout
1/2 kopje bakpoeder
Doe het in een afsluitbare dekselcontainer of Ziploc zak.

Voeg in 5 druppels salie, lavendel of andere essentiële oliën die je lekker vindt (en het liefst een antibacteriële eigenschap hebben) toe, schud het goed en bewaar het in de afgesloten container.

Poeder je schoenen ’s nachts en dump de poeder in de AM en poedert ook je voeten als dat nodig is gedurende de dag om vocht en geurtjes te verminderen.