Referentie Controle
Image default
Dienstverlening

Wat is een frozen shoulder en hoe vermijd ik deze blessure?

De frozen shoulder of ook wel spier- en schouderpeesblessure genoemd, is een vervelende blessure die je kunt oplopen tijdens het maken van verkeerde of te snelle bewegingen. Veel ongevallen gebeuren in de sportschool, bijvoorbeeld als je met gewichten aan het trainen bent. Daarom hier wat tips om ervoor te zorgen dat je niet getroffen word door frozen shoulder.

Enkele tips om frozen shoulder of blessures te vermijden!

– Doe opwarmingsoefeningen voordat je begint met trainen. Zo vermijd je blessures door te koude spieren.

– Begin rustig aan en bouw het intensiteit van de oefening langzaam op. Zo geef je je lichaam de tijd om aan te passen.

– Probeer bewegingen die je eerder deed ook rustig opnieuw uit en als het niet goed gaat, stop dan met trainen. Laat je lichaam lekker herstellen voordat je weer begint.

– Gebruik juiste apparatuur en gewichten als je gaat trainen. Zo voorkom je blessures door verkeerd uitgevoerde bewegingen.

Een frozen shoulder is een blessure die goed te behandelen is met fysiotherapie. Wanneer je regelmatig naar de fysio gaat en aanpassingen in je leefstijl maakt, dan kan jouw frozen shoulder genezen zijn binnen een paar weken.

Het is belangrijk dat je frozen shoulder goed behandelt. Wanneer je dat niet doet, dan kan het voor een verdere schade aan de spieren en gewrichten zorgen.

Welke klachten ervaar je tijdens een frozen shoulder blessure?

Om een frozen shoulder te herkennen zijn er een aantal kenmerken die bij deze blessure passen. Je heb pijn in de schouder en je hebt moeite met bewegen van de arm en hand. Zo kan het tillen boven het hoofd veel pijn doen.

Een frozen shoulder komt vooral veel voor bij sporters die te snel of verkeerd oefeningen doen maar ook eenvoudige dingen als het tillen van een zware boodschap, kunnen leiden tot frozen shoulder. Door deze tips in acht te nemen, voorkom je deze blessure!