Referentie Controle
Image default
Dienstverlening

Hou hier rekening mee met het vervangen van een groepenkast

Het vervangen van een groepenkast doe je waarschijnlijk niet vaak, behalve als je een gespecialiseerde elektricien bent natuurlijk maar deze tips zul je dan waarschijnlijk ook niet nodig hebben. Voor een beginner kan het vervangen van een groepenkast nogal een ingewikkelde klus zijn en daarom moet je nooit zelf beginnen aan het vervangen van een groepenkast. Wel staan hier belangrijke zaken waar je op moet letten als je toch een groepenkast wilt vervangen.

Hou rekening met de huidige elektra

Een groepenkast vervangen begint eigenlijk al bij de huidige elektra, in de hele woning liggen namelijk elektraleidingen en die komen ook allemaal vanaf de groepenkast. Elektriciteit komt namelijk binnen via de groepenkast en vanuit hier wordt dit weer verspreid over alle groepen en daarna alle elektraleidingen. Hier moet je dus wel rekening mee houden met het vervangen van een groepenkast. De elektraleidingen achter de keukengroep moet je later niet aansluiten op die van de woonkamer. Alle leidingen zou je in kaart kunnen brengen in een soort schema, ook stopcontacten en andere belangrijke punten kun je hier in verwerken.

Maak gebruik van een stappenplan

Om als beginner een groepenkast te vervangen kan soms erg ingewikkeld zijn, op het internet staan gelukkig heel veel stappenplannen die je zo kan gebruiken. Vergelijk wel stappenplannen met elkaar om te kijken of ze niet al te erg verschillen.

Gebruik de juiste materialen

Bij het vervangen van een groepenkast heb je een veel verschillende materialen nodig om goed een groepenkast te kunnen vervangen. Het kan soms verwarrend zijn welke materialen de juiste zijn en hiervoor moet je een goed stappenplan hebben en genoeg kennis hebben. Kennis hebben over de werkzaamheden is dan ook nog een erg belangrijke tip, op deze manier kom je achter alle aandachtspunten en valkuilen.