Referentie Controle
Image default
Zakelijk

De voordelen van een pre-employment screening

Ben je als bedrijf op zoek naar nieuwe werknemers? Dan start je met het opstellen van een vacaturetekst, om vervolgens deze uit te zetten, kandidaten uit te nodigen en het gesprek met ze aan te gaan. Het wervingsproces staat met name in het teken van het verzamelen van zoveel mogelijk relevante informatie over de kandidaten. Je wilt natuurlijk wel weten wat voor een persoon je binnenhaalt en dat de kandidaat past in het team. 

Maar past de traditionele methode nog wel bij deze tijd? Want uit onderzoek blijkt dat 78% van de cv misleidende verklaringen bevatten en ook de gesprekken zijn niet zo subjectief als we denken. Een pre-employment screening, in de vorm van een goed gevalideerde test, is betrouwbaar en objectief in het verzamelen van kandidaat informatie. In dit artikel geven we verschillende voordelen van een pre-employment screening.

Betere productiviteit 

Je vraagt je misschien af hoe pre-employment screening zorgt voor een betere productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je voor een indiensttreding een goed gevalideerde test afneemt, dat deze test de productiviteit van de werknemers kan voorspellen. Dit gespecificeerd tot functietype en bedrijfstakken. Het afnemen van een pre-employment test wordt gezien als de meest nauwkeurige manier om prestaties van toekomstige werknemers te voorspellen. Hoe? In de test wordt aan de hand van parameters gemeten in hoeverre een kandidaat beschikt over de kennis, vaardigheden en capaciteit die nodig is om goed te presteren.

 

Verhoogd personeel behoud 

Wist je dat een pre-employment test ook zorgt voor een lager verloop van medewerkers? Als je erover nadenkt is de reden logisch. Omdat je medewerkers aanneemt die beschikken over de benodigde basisvaardigheden en een persoonlijkheid/mentaliteit hebben die past bij de organisatie en het team, voelen zij zich meer op het gemak bij het werk wat van hen wordt verwacht. Het past bij ze. De kans dat je ze moet ontslaan omdat ze hun werk niet goed doen is daarnaast ook kleiner. 

Dit is positief omdat het veel tijd en geld kost om nieuwe kandidaten te werven en in te werken tot het punt dat ze als volwaardige collega meedraaien. 

Een meer efficiënt wervingsproces

Ieder bedrijf kan beamen dat een wervingsproces een tijdrovend proces kan zijn. Wanneer we kijken naar het gemiddelde duur het ongeveer 45 dagen voor een nieuwe functie ingevuld is. En dan heb je nog geluk. Bij het online plaatsen van vacatures staat de helft zelfs langer dan 3 maanden open. Reageert dan niemand op de vacatures? Niks is minder waar. Gemiddeld dienen 250 sollicitanten hun cv in per online vacature. De enorme hoeveelheid maakt het moeilijk om deze stroom te beheren en te selecteren op de juiste kandidaten die het beste matchen bij de vacature. Door een pre-employment screening op te nemen in het wervingsproces kan dit proces beter stroomlijnen en zorgen dat die ene geschikte kandidaat niet over het hoofd wordt gezien.

Maar wanneer is het juiste moment voor een pre-employment screening in het wervingstraject? De tijdbesparende waarde is het grootst in het begin van het wervingstraject. Doordat de sollicitanten in het begin ‘moeite’ moeten doen om te kijken of ze een match zijn, filter je de ‘cv-spammers’ eruit. Zo houd je een lichting met serieuze kandidaten over.

 

Een verhoogde weerbaarheid in het wervingsproces

Pre-employment screening helpt ook bij het verbeteren van de objectiviteit, billijkheid en juridische verdedigbaarheid van het wervingsproces. Iedereen moet ernaar streven om om billijke en wettelijk conforme selectie- en promotie praktijken voor werknemers te gebruiken. Pre-employment screening tests moeten voldoen aan de federale richtlijnen die zijn bedoeld om billijke en niet-discriminerende werving praktijken te garanderen.

https://www.brainsfirst.com/hr/pre-employment-screening/