Referentie Controle
Image default
Bedrijven

Een top beugel van Orfeo

Met een beugel bent u instaat om veel meer te doen dan het op een rij zetten van uw tanden en kiezen. Ook andere mogelijkheden zijn beschikbaar. U kunt hierbij denken aan ongemmaken en gezondheidsklachten, die verholpen kunnen worden. Een beugel kan ook uw spraakgebrek verbeteren, maar ook uw mogelijkheid om fatsoenlijk te eten. Daarnaast is het extra mooi dat u ook een glimlach kan overhouden aan het dragen van een beugel.

Wanneer je voor het eerst naar de orthodontist gaat, wordt er gekeken naar de stand van uw kiezen en tanden. Daarnaast wordt uw gehele kaak bekeken en wordt er bepaald of uw kaken goed op elkaar aansluiten. Vaak zien ze bij Orfeo dat de kinderen rond het 10e levensjaar voor het eerst langskomen, wanneer zij zijn doorverwezen door hun tandarts. In die leeftijd is het ook normaal dat kinderen wisselen van de melktanden. Hier wordt ook gelijk gekeken of er genoeg ruimte is tussen de kiezen en tanden voor de nieuwe tanden. Daarom wordt er ook vaak een gips gemaakt van de tandafdruk en worden er meerdere rongenfoto’s gemaakt.

De orthodontist kan pas verdergaan met proces van het maken en geven van een beugel, als hij een goed overzicht heeft van alle bovengenoemde factoren. Ook de keuze van de type beugel kan verschillen. Zo zijn er slotjesbeugels, maar ook vele anderen. Wanneer iemand voor het eerst een beugel neemt is het ook vaak even wennen, want de beugel drukt op de tanden en kiezen en kan voor sommige erg gevoelig zijn.

Om de vier of wijken weken wordt je terug verwacht bij de orthodontist. Dit is voor de controle van de beugel. Er wordt gekeken hoe het proces verloopt en in welke staat de beugel is. Na twee jaar is de behandeling van de beugel klaar. Hierna volgt een afbouwperiode. Koop nu uw kaakcorrectie of laat een tand trekken.

http://www.orfeokliniek.nl