Referentie Controle
Image default
Aanbiedingen

Zadelkruk specialist in betaalbare zadelkrukken

Voordelige zadelkruk bij Tabouret Benelux

In zowel Nederland als België is er een groot aanbod van zadelkrukken. Het is voor de gemiddelde consument inmiddels erg lastig geworden om een keuze te maken tussen de vele aanbieders en verschillende zadelkruk modellen. 

Aandachtspunten aanschaf zadelkruk

De prijs is voor vele een belangrijke factor maar mag gezien de functionaliteit van de zadelkruk niet doorslaggevend zijn. Deze kruk op wielen wordt tenslotte aangeschaft ter voorkoming van verschillende lichamelijke klachten. Het is dus van groot belang dat er een zadelkruk wordt aangeschaft die voldoet aan uw wensen zodat deze garant staat voor jarenlang zitplezier.

Om te beginnen zijn er veel verschillen in de zadelzittingen van de zadelkruk. Zo zijn er smalle, diepe en brede zittingen die ook nog eens van vorm en hardheid verschillen. Een goede zadelzitting heeft een ergonomische vorm die u dwingt in een actieve en natuurlijke zithouding. Deze manier van zitten zijn we over het algemeen niet gewend en vergt daarom in het begin enige gewenning. Voor diegene die een rugleuning op prijs stellen kunnen tegenwoordig ook zeer betaalbare zadelstoelen kopen. De rugleuning is bij deze zadelkruk dicht op de zadelzitting geplaatst zodat de actieve houding gewaarborgd blijft.

Naast de zadelzitting is het essentieel dat u op de juiste hoogte uw werkzaamheden kunt verrichten. Afhankelijk van de aard van de activiteiten is het belangrijkste meetpunt het werkblad waar men aan werkt. De zadelkruk moet een voldoende bereik hebben om met je armen schuin (naar beneden) je werk te kunnen doen. Mocht het werkblad dermate hoog zijn en kunnen de voeten niet meer plat op de grond, is het gebruik van een voetring aanbevolen. Bij een te lage kruk kijk je tegen je werk aan en is de kans op lichamelijke klachten nog steeds aanwezig.

Heeft u werkzaamheden zoals bijvoorbeeld een kapper waarbij u niet aan een (hoge) werktafel werkt, dan is uw lichaamslengte het ijkpunt. De zadelkruk moet zo ingesteld kunnen worden dat u rechtop zittend, uw benen in een hoek van 135 graden met de voeten plat op de grond kunt zitten.

De belangrijkste functie van het voetkruis is om de zadelkruk voldoende stabiliteit te geven bij uw werkzaamheden. Vooral als u zich op uw werkplek zittend wil verplaatsen is dit een belangrijk aandachtspunt. De base is veelal verkrijgbaar in verchroomd metaal, kunststof of aluminium. 

Zadelkrukken worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt maar meer dan 95% van de krukken is uitgerust met zwenkwieltjes (5% glijdoppen) zodat u zich al zittend tijdens uw werkzaamheden gemakkelijk kunt verplaatsen. Het is zowel voor het rijcomfort als de vloer waarop u de zadelkruk gebruikt belangrijk dat u de juiste wieltjes aanschaft.

Waar koop je een goede en betaalbare zadelkruk?

Gezien bovenstaande aandachtspunten is het zeker geen onnodige luxe om uw zadelkruk bij een gespecialiseerd bedrijf te kopen. Deze zijn in staat om u van vakkundig advies te voorzien en kunnen u behoeden voor een miskoop.

Tabouret Benelux is dé specialist van verrijdbare krukken en heeft een ruim aanbod in ergonomische zadelkrukken, betrouwbare zadelstoelen en comfortabele tabourets.

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/zadelkruk