Referentie Controle
Image default
Winkelen

Wijnglazen gebruiken om te walsen.

Wijnliefhebbers weten natuurlijk wel dat zuurstof enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van een wijn. Als de wijn in een fles wordt gegoten dan gebeurd er maandenlang helemaal niets meer met de wijn. Zodra de kurk van de fles gaat komt er voor het eerst weer zuurstof bij de wijn. Het is nu belangrijk om de wijn een beetje te stimuleren,. Hiervoor kan je gebruik maken van speciale wijnglazen of je kunt de wijn decanteren. Met behulp van speciale wijnglazen zorg je ervoor dat er extra zuurstof aan de wijn wordt toegevoegd. Turbulence zijn wijnglazen die je kan gebruiken om te decanteren zonder een karaf te gebruiken. Het zijn ook de perfecte wijnglazen om te walsen.

 

Wat gebeurd er als je gaat walsen in wijnglazen?

 

Veel wijnliefhebbers weten dat je door te gaan walsen meer zuurstof in je wijn krijgt. Maar slechts weinig liefhebbers hebben een idee wat er nu echt gebeurd? Als je de rode wijn gaat walsen dan blijft er een klein laagje wijn achter in je wijnglas. De wijnglazen brengen zo automatisch meer aroma richting de neus. Het grote voordeel van aroma is natuurlijk dat het helpt bij de ontwikkeling van je smaak. De reuk is een belangrijk orgaan om te proeven en dankzij het walsen in de wijnglazen ontstaat er meer smaak. Door de toevoeging van zuurstof warmt de wijn ook langzaam op. De wijn komt zo automatisch op de perfecte tempratuur om te drinken en te gaan genieten.

 

Sommige wijnen mag je niet walsen in wijnglazen.

 

Vaak denken we dat iedere wijn gewalst moet worden zodat je ervan kan genieten. Alleen sommige wijnen kan je absoluut beter niet gaan walsen in wijnglazen. Jonge wijnen is absoluut een aanrader om te gaan walsen. De wijn is nog zo jong dat er nog te weinig smaakontwikkeling is. Door te gaan walsen komen de beetje aroma’s die er zijn eenvoudig vrij. Een speciaal decanteer wijnglas zoals de Turbulence bied hiervoor uitkomst. Oudere rijpere wijnen moet je absoluut niet gaan walsen. De tere aroma die jaren ontwikkeld heeft vervliegt hierdoor direct. Let dus goed op het soort wijn dat je gaat drinken voordat je begint met walsen met je wijnglazen.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen/