Referentie Controle
Image default
Zakelijk

Wat levert teambuilding nou eigenlijk op?

Vergaderen is nog steeds belangrijk in het bedrijfsleven. Maar hoe zit het met teambuilding? Zijn die activiteiten wel zo effectief als we denken? In Nederland geven we jaarlijks miljoenen euro’s uit aan teambuilding, maar wat levert dat nu eigenlijk op? Dat is de vraag waarop iedereen eigenlijk antwoord wil hebben.

Het antwoord op de vraag

In een recente studie van het ADP Research Institute is er nagegaan wat bedrijven en werknemers vinden van teambuilding. De resultaten zijn verrassend: maar liefst 82% van de ondervraagden geeft aan dat teambuildingsactiviteiten helpen bij het verbeteren van de sfeer op het werk. Ook wordt er gezegd dat teambuilding helpt bij het verminderen van stress (76%), bevordert het samenwerken in teams (74%) en zorgt voor een betere balans tussen werk en privé (70%). Dit betekent dus dat teambuilding activiteiten niet alleen leuk zijn, maar ook echt effectief!

Uit deze studie blijkt dus duidelijk dat teambuilding activiteiten helpen bij het verbeteren van de sfeer op het werk. Ook wordt er gezegd dat teambuilding helpt bij het verminderen van stress, bevordert het samenwerken in teams en zorgt voor een betere balans tussen werk en privé.

Hoe zorg je voor een effectieve teambuilding

Bedrijven die investeren in teambuilding zien dus duidelijk resultaat. Dit is niet verwonderlijk, want een goede sfeer op het werk en minder stress leiden tot betere prestaties. Teambuilding activiteiten helpen dus echt bij het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw teambuildingsactiviteit zo effectief mogelijk is? Houd rekening met de volgende punten:

  • Zorg ervoor dat je een goede activiteit uitkiest die bij jouw team past.
  • Informeer je team van tevoren over wat ze kunnen verwachten.
  • Zorg voor een vergaderruimte Utrecht huren.
  • Stel duidelijke doelen voor de activiteit vast, zodat je weet of het is gelukt.
  • Laat je team na afloop van de activiteit hun mening geven, zodat je weet wat er beter kan.