Referentie Controle
Image default
Gezondheid

Wat is de beugel van Invisalign? En waar kun je terecht in Breda?

Volwassenen die mooie, rechte tanden willen kunnen tegenwoordig kiezen voor de beugel van Invisalign. Een behandeling met deze beugel heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een ‘normale’ slotjesbeugel, die je vaak ziet bij jongeren. Maar wat houdt de behandeling precies in? Wat zijn de voordelen? En kun je hiervoor gewoon bij je normale tandarts in Breda terecht of moet je naar een aparte specialist?

De voordelen van de Invisalign beugel

Allereerst is de draagtijd van de Invisalign beugel vaak een stuk korter dan bij een reguliere slotjesbeugel. De beugel van Invisalign is daarnaast doorzichtig en uitneembaar en dat maakt hem veel praktischer in het dagelijks gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon eten of een presentatie houden op je werk. Daarbij is het wel belangrijk dat je de beugel het grootste deel van de dag inhoudt. Maar omdat de aligners doorzichtig zijn valt het veel minder op dat je een beugel draagt. Het dragen van een Invisalign beugel is ook een stuk hygiënischer. Je kunt gewoon je tanden poetsen en ook een bezoek aan de mondhygiënist in Breda blijft gewoon mogelijk.  

Kun je voor Invisalign terecht bij je tandarts in Breda?

In de meeste gevallen kun je op de website van je tandarts zien of deze de Invisalign behandeling aanbiedt. Wanneer er ook een ortho op de praktijk in Breda aanwezig is, zal deze de behandeling waarschijnlijk uitvoeren. De behandeling doet geen pijn hoewel de beugel de eerste paar dagen wat strak aan kan voelen omdat je tanden moeten wennen.

In de meeste gevallen duurt een behandeling met Invisalign rond de 18 maanden. In deze periode moet je regelmatig op controle bij de tandarts. Kies daarom voor een tandarts in Breda die bij je in de buurt zit. Dat scheelt een hoop tijd!