Referentie Controle
Image default
Bedrijven

Milieubewust

Tegenwoordig krijg je het werkcontract van je baas niet meer op papier, maar dat wordt online naar je toe gemaild. Hier zet je dan een digitale handtekening onder en je bent aangenomen. Al het document management wordt ook allemaal gedaan via de computer. Al deze maatregelen zijn goed voor het milieu, want we verspillen hiermee geen papier. Een ander voordeel hiervan is dat alles in een computer makkelijk en snel op te zoeken is.

Milieubewuste maatregelen

Er zijn heel veel maatregelen die wij kunnen ondernemen, die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. Hier volgen een paar maatregelen die wij kunnen ondernemen om energie te besparen, thuis en op werk:

  1. Doe het licht uit. Als je een kamer of ruimte verlaat, doe het licht uit. Niemand heeft het nodig en je verspilt hiermee heel veel energie.
  2. Duurzame verlichting. Vervang je gloeilampen door spaarlampen en LED lampen. Deze kosten misschien wat meer, maar ze leveren op de lange termijn wel meer op. Ze verbruiken namelijk minder energie dan LED lampen en zo bespaar je dus energie en geld met spaarlampen en LED lampen.
  3. Isoleer. Door het dak en de muren van je woning en/of werkplaats te isoleren ontsnapt er niet zo veel warmte en hoef je in de winter niet zo veel te stoken.
  4. Doe de verwarming uit. In kamers waar niemand is, hoeft de verwarming niet aan. Als je deze radiatoren dichtdraait, bespaar je veel energie.
  5. A++. Koop apparaten met een A-keurmerk of hoger. Apparaten zoals de vaatwasser, wasmachine en tv verbruiken veel stroom. Een hoger keurmerk kan veel in stroomverbruik schelen in tegenstelling tot een lager keurmerk.
  6. Stekker uit stopcontact. Als je een apparaat niet gebruikt, haal dan de stekker uit het stopcontact. Het apparaat gebruikt namelijk wel stroom als de stekker in het stopcontact zit.
https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home