Referentie Controle
Image default
Bedrijven

De keuze is reuze

Luister jij graag naar radio maar word je ook weleens moe van het beperkte programma op de bekende zenders? Het kan natuurlijk zijn dat jij al dik tevreden bent met het huidige aanbod van de Nederlandse radiostations. Echter, voor veel mensen is de keuze toch wel een beetje beperkt. Zij luisteren liever naar wat meer alternatievere genres en dat ga je nu eenmaal niet zo snel vinden op de main stream radiozenders van Nederland.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om precies de soort muziek op de radio te luisteren die jij graag hoort. Platforms zoals radioguide hebben er hun werk van gemaakt om alle leuke en interessante radiostations van over de hele wereld te verzamelen. Natuurlijk zijn de ‘gewone’ zenders ook te vinden op radioguide.fm, maar misschien is het vooral leuk om het eens te gebruiken voor alle andere zenders die ook echt uniek zijn.

Radioguide werkt bijvoorbeeld ook volledig buiten de ether om. De ether is jarenlang de manier geweest om naar de radio te luisteren maar is tegenwoordig bijna achterhaald te noemen. De ether kent namelijk toch meer beperkingen dan online radio. Zo is de ether gevoeliger voor storingen. Denk maar terug aan vroeger, wanneer het zowel buiten als binnen op je televisie en je radio onweerde. Met online radio heb je dit probleem dus gelukkig niet.

Ook is de ruimte op de ether beperkt. Er zijn maar een x aantal plekken en op is ook echt op. Eerst moet er iemand uit, voordat er weer iemand in kan. Met online radio heb je ook dat probleem niet. Dat maakt de concurrentie voor de radiostations misschien natuurlijk wel heftiger, maar het zorgt er ook voor dat jij volop de keuze hebt. Bovendien ben je niet gebonden aan locatie, dus kun je muziek luisteren van over de hele wereld.

http://www.radioguide.fm