Referentie Controle
Image default
Bedrijven

Salaris: Toen en nu

Tegenwoordig is het niet meer dan logisch dat het salaris van de werknemer op de rekening wordt gestort door het bedrijf waar de werknemer werkzaam is. Vroeger was dit heel anders. Wanneer je in de fabriek werkte kreeg je bijvoorbeeld iedere week een envelop met daarin je salaris in contant geld. Soms had een fabriek wel eens een eigen bar en gingen de werknemers iedere vrijdag na de werkweek wat drinken in de bar. Dit was natuurlijk erg slim van de fabriek, wat zo bleef een gedeelte van het geld, toch in de handen van de fabriek eigenaar. Vaak was men zich hier niet van bewust en gaven zij veel geld uit doordat zij het hele weeksalaris in handen hadden en het kwam wel eens voor dat dit in een keer werd uitgegeven in de bar van de fabriek. Men kwam dan thuis met weinig geld en hierdoor ontstond onvrede.

Dit is tegenwoordig natuurlijk ondenkbaar en is dit allemaal heel anders geregeld. Werknemers krijgen hun salaris iedere maand op de rekening gestort en ze krijgen het dus niet contant in handen. Hierdoor geef je het geld ook minder snel uit omdat het op de rekening staat. Wel kan het gebeuren dat je hierdoor andere zaken niet betaald waardoor je schulden krijgt. Wanneer je schulden hebt kan het voorkomen dat er deurwaarders langs moeten komen bij je huis. De deurwaarder bepaald dan hoeveel eigendommen je moet verkopen om te zorgen dat de schulden afnemen. De kwaliteit van leven gaat hierdoor natuurlijk achteruit wanneer zo iets moet gebeuren. Het gebeurd wel eens dat het hele huis verkocht moet worden.

Dat er een deurwaarde moet langskomen gebeurd vaak omdat er niet goed wordt omgegaan met het geld. Doordat je te veel geld uitgeeft aan het ene, blijft er te weinig geld over voor andere zaken die ook gewoon betaald moeten worden. Bij bedrijven gaat dit ook wel eens verkeerd. Daarom kan een bedrijf er voor kiezen om een salarisservice te nemen. Zo zal de salarisservice alles regelen omtrent de salarisadministratie en de loonberekening en hoeft het bedrijf zich hier geen zorgen om te maken.

http://www.cbbs.nl