Referentie Controle
Image default
Woning en Tuin

Tuin egaliseren kosten

Wanneer u een tuinrenovatie wilt ondergaan, een nieuwe tuin wilt aanleggen, een oprit wilt aanleggen, een tuinpad wilt aanleggen, graszoden wilt leggen of wanneer u een terras wilt aanleggen dan is het nodig om uw gehele tuin of een deel daarvan te egaliseren. Veel mensen besteden het egaliseren van een tuin uit en dat is vaak ook het beste om te doen. U wilt immers niet met allerlei problemen in aanraking komen wanneer alles helemaal spik en span is. Daardoor zouden de kosten onnodig hoog worden. Zodra mensen het besluit genomen hebben om de tuin te laten egaliseren en dat aan een professioneel bedrijf over te laten start hun zoektocht naar bijvoorbeeld tuin egaliseren kosten.

Aan welke kosten kunt u denken wanneer u uw tuin gaat egaliseren?

De hoogte van de kosten worden beïnvloed door verschillende factoren. Op sommige van die factoren kunt u invloed uitoefenen en op andere factoren is dat helaas niet mogelijk. Zo worden de kosten bepaald door de voorrijkosten die het bedrijf in rekening brengt, de grootte van de oppervlakte wat geëgaliseerd moet worden en de bereikbaarheid van uw tuin voor de inzet van eventuele machines en andere apparatuur.

Globaal kunnen we u wel een kostenindicatie geven. Bij het egaliseren van een tuin geldt dat de kosten relatief gezien lager zullen uitpakken naarmate de oppervlakte toeneemt. Voor een oppervlakte tot 40m2 zijn de kosten vaak op aanvraag. Bij een oppervlakte tussen de 40 m2 en de 100 m2 liggen de kosten zo rond de 3 a 4 euro per m2. De kosten voor een oppervlakte tussen de 100 m2 en de 200 m2 liggen tussen de 2 en de 3 euro per m2 en voor een tuin met een oppervlakte van meer dan 200 m2 betaalt u voor het egaliseren van uw tuin een prijs van ongeveer 2 euro per m2. Deze kosten zijn echter wel allemaal exclusief het voorbereidende werk en puur alleen voor het egaliseren van de tuin.

Hoe kunt u de kosten laag houden wanneer u uw tuin gaat egaliseren?

Allereerst is er veel winst te behalen in de voorbereiding. Wanneer een tuin geëgaliseerd moet worden zal de tuin ontruimd moeten worden. Door dit voorbereidende werk zelf uit te voeren kunt u de kosten laag houden. Daarnaast is het zinvol om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen en de prijzen te vergelijken. De prijsverschillen zullen ongetwijfeld tussen de 30% en de 50% liggen en daarmee kunt u flink wat kosten besparen!

https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-egaliseren/