Referentie Controle
Image default
Woning en Tuin

Hoe kiest u de ideale stoel voor uw rustieke eettafel?

De tijd is gekomen om de stoelen uit uw eetkamer te kiezen! Dit is misschien wel een van de moeilijkste taken als het gaat om het inrichten van uw huis en tegelijkertijd zorgen voor comfort en harmonie.

Stoelen zijn veel meer dan een plek om te zitten, het zijn decoratieve objecten die de omgeving vormen. Bovendien moeten ze comfortabel zijn, zodat de maaltijden aangenaam zijn. De markt biedt vandaag de dag tal van modellen stoelen, verschillende stijlen en kleuren en ook verschillende prijzen. Daarom moet de keuze van rustieke eettafel stoelen met zorg worden gemaakt, zonder haast.

Om u te helpen in deze moeilijke taak, hebben we een aantal belangrijke tips die u zullen begeleiden bij het kiezen van de juiste stoelen.

 

Het comfort van de stoelen is fundamenteel

Om het comfort van degenen die dagelijks gebruik maken van de eetkamer te garanderen, is 

het noodzakelijk om het profiel van de bewoners van het huis te kennen. Zo kiest u niet alleen een stoel die uw omgeving zal samenstellen, maar ook een stoel die voldoet aan de behoeften van de gebruikers.

Een rustieke eettafel is meestal 75 cm hoog en wordt gecombineerd met stoelen van 45cm hoog. Maar als u bijvoorbeeld een 80 cm hoge eettafel in uw woonkamer heeft, kan de stoel van 45 cm te laag zijn voor comfort bij het gebruik ervan. Om de juiste stoel te kiezen, is het de moeite waard om naar de meubelwinkel in bilthoven te gaan en hem als proefrit uit te proberen.

 

Het aantal stoelen

Het aantal stoelen rond de tafel is natuurlijk afhankelijk van de grootte en vorm van uw tafel. Maar het stoelmodel dat u kiest kan ook invloed hebben op de hoeveelheid, bredere stoelen nemen meer ruimte in beslag en u heeft minder stoelen rond de eettafel.

Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het aantal gasten dat u gewoonlijk ontvangt. Zo kunt u de stoel kiezen die het beste bij uw vraag past, de gemiddelde grootte van de stoelen is 60 cm breed en houdt een persoon comfortabel vast.

 

Praktisch in gebruik

Ook hier moeten we rekening houden met het profiel van de bewoners. Als er kinderen in huis zijn, is het ideaal om te kiezen voor stoelen zonder prominente hoeken, van materiaal dat zonder problemen kan worden schoongemaakt en dat een grotere weerstand heeft, zoals houten stoelen, bijvoorbeeld.