Referentie Controle
Image default
Vervoer en transport

Zelf rijden of een taxi naar Schiphol ?

Zelf rijden of een taxi naar Schiphol?

De vraag om zelf naar het vliegveld Schiphol te rijden of om een Schiphol taxi te nemen is misschien ook wel eens bij jou naar boven gekomen. Een derde optie is het openbaar vervoer, al is dit niet altijd vanuit elke woonplaats of beginpunt gemakkelijk te realiseren. Zeker niet als je een nachtvlucht hebt. Het kan dan zelfs onmogelijk zijn om op een fijn tijdstip op Schiphol aan te komen. Daarom kijken we nu naar de voor- en nadelen om met eigen vervoer of taxi te gaan.

 

Voor- en nadelen zelf rijden

De voordelen zal je zelf vast ook kunnen opnoemen. Je kan gaan en staan wanneer en hoe laat jij wil. Je hoeft verder met niemand rekening te houden. Check wel even vooraf hoe het met wegwerkzaamheden zit. Daarnaast kan je natuurlijk even controleren of je nog moet tanken, en je kan rekening houden met de hoeveelheid brandstofkosten. Eenmaal op Schiphol aangekomen met je eigen auto, dan zal je op zoek moeten naar een veilige parkeerplaats. Er bestaan reeds aanbieders van onveilige plaatsen, dus ook hier een kleine waarschuwing. Daarentegen kunnen de prijzen van de parkeerplaats flink oplopen.

 

Met meerdere personen naar Schiphol?

Neem dit parkeergeld dan ook mee met je berekening als je nog niet beslist hebt of je met eigen vervoer of taxi naar Schiphol wil gaan. Zeker als je met meerdere personen bent, is het goed de onkosten naast elkaar te leggen. Bovendien zal je met eigen vervoer vaker en langer met je bagage moeten slepen. Een goede taxi zal je hierbij helpen en voor de deur van de juiste vertrekhal laten uitstappen. Hoe gemakkelijk is dat? Als je een nachtvlucht hebt, kan je tijdens de taxirit fijn even een oogje dichtdoen.

 

Taxi bestellen met betaalbaar tarief

Stiekem zijn er wel een aantal voordelen om een taxi te bestellen om zorgeloos mee naar Schiphol te gaan. Op de website taxibestellen.nl kan je veel informatie vinden met betrekking tot het bestellen van een taxi naar Schiphol. Ze zijn tevens telefonisch te bereiken wat de communicatie een stuk persoonlijker maakt. Je weet immers niet of het nodig is ze te bereiken als er iets veranderd in de plannen.