Referentie Controle
Image default
Energie

Geen idee wat je wilt worden? Wordt elektricien!

Sinds de corona crisis is er in elke beroepsgroep wel een personeelstekort. Maar al jarenlang worden de beroepen waar je met je handen bezig bent ondergewaardeerd. Terwijl dit juist de beroepen zijn die nodig zijn om de wereld draaiende te houden. Denk bijvoorbeeld aan een Elektricien Dordrecht 078, hij of zij zorgt ervoor dat de hele elektra infrastructuur binnen huizen, bedrijven en gebouwen in orde is. Zonder hem of haar zijn we nergens. Denk er eens over na om elektricien te worden en maak echt een verschil! Er zijn verschillende mogelijkheden om elektricien te worden.

Ga in opleiding!

Er zijn verschillende opleidingen door het hele land die een opleiding aanbieden om elektricien te worden. Om in loondienst te mogen na je opleiding, moet je een mbo-niveau twee opleiding afgerond hebben. Om echt zelfstandig met elektrische apparatuur aan de slag te kunnen zul je een mbo-niveau vier opleiding moeten afronden. Als je deze opleiding afgerond hebt kan je ook zzp’er worden! Als je zzp’er bent kan je door iedereen ingeschakeld worden om elektrische problemen op te lossen. Na al deze opleidingen zijn er nog tal van mogelijkheden om je te specialiseren! Er zijn bijvoorbeeld verschillende losse opleidingen om verschillende specialisaties te doen. 

Wat ga je doen als elektricien?

Dit is een hele uiteenlopende vraag. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten diensten die een elektricien kan aanbieden. De vraag is ook hoe gespecialiseerd jij bent in verschillende diensten. Het belangrijkste wat je zal gaan doen is elektra aanleggen en het repareren van elektra. Daarnaast zijn er nog een tal van diensten die je kan aanbieden als elektricien. Bijvoorbeeld het vervangen of aanpassen van de meterkast, het detecteren van storingen en het oplossen ervan of het in kaart brengen van de huidige elektra infrastructuur van het huis. Er zijn zoveel mogelijkheden als elektricien, ga ervoor!