Referentie Controle
Image default
Aanbiedingen

Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets

Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets

Elektrische fietsen worden steeds populairder, en veel mensen kiezen voor gebruikte modellen om geld te besparen. Maar bij elke gebruikte aankoop zijn er bepaalde dingen waar je op moet letten, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Laten we eens kijken waar je op moet letten bij het kopen van een gebruikte elektrische fiets. Lees snel verder en ontdek hoe jij het beste een tweedehandsje kan kopen!

 

Controleer de levensduur van de accu

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een gebruikte elektrische fiets is de levensduur van de accu. De accu is wat een elektrische fiets anders maakt dan een gewone fiets, en het kan ook een van de duurste onderdelen zijn. Zorg ervoor dat je de accu test voordat je je aankoop doet en vraag hoeveel kilometer er mee gereden is, zodat je een idee krijgt van hoeveel kracht er nog in zit. Zorg er ook voor dat de oplader bij je aankoop is inbegrepen, want die kunnen moeilijk te vinden zijn als ze niet bij de fiets zijn inbegrepen. Vaak heeft elke fiets een andere lader.

 

Maak een proefrit

Het is altijd belangrijk om een proefrit te maken op een gebruikte fiets voordat je hem koopt, maar dit is nog belangrijker als het gaat om elektrische fietsen, omdat er onderliggende problemen kunnen zijn die je pas na de aankoop zou weten. Maak minstens 10 minuten of langer een proefrit op de fiets, zodat je een goed gevoel krijgt voor hoe goed hij rijdt en kunt bepalen of er technische problemen zijn die gerepareerd moeten worden voordat je hem koopt. Zoek jij een plek om tweedehands fietsen in Deventer te kopen, waar je ook een proefrit mag maken? Neem eens een kijkje bij Roto tweewielers!

 

Inspecteer hem grondig

Zorg er tenslotte voor dat je de potentiële aankoop grondig inspecteert. Kijk naar alle onderdelen zoals remmen, versnellingen, banden en het stuur en controleer of ze allemaal goed werken en geen tekenen van slijtage vertonen. Elke grote schade zal moeten worden gerepareerd of vervangen voordat je je nieuwe elektrische fiets mee naar huis neemt, dus zorg ervoor dat je die kosten meeneemt in je beslissing of deze specifieke tweewieler geschikt is voor jou.

 

https://www.rototweewielers.nl/