Referentie Controle
Image default
Woningen

Ga voor een rieten dakbedekking

Er zijn verschillende aspecten die de uitstraling van uw huis bepalen. Zo kan een andere kleur van uw kozijnen al heel erg van invloed zijn op de uitstraling van uw huis. Ook uw dakbekleding heel erg van invloed zijn op uw huis. Wanneer je een dak hebt met dakpannen of een EPDM dak, het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw huis. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die hun dak laten transformeren naar een rieten dak. Vooral de transformatie van een dakpannen dak naar een rieten dak wordt vaak uitgevoerd. Een dergelijke transformatie kan best veel tijd in beslag nemen. Een rieten kap of rieten dakbedekking kan daarnaast ook best veel kosten.

Wanneer je een transformatie maakt naar een rieten dak is het belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen. Niet elke dak is geschikt voor een transformatie naar een rieten dak. De helling van je dak moet tenminste 45 graden zijn. Het is namelijk belangrijk dat het water goed afgevoerd kan worden en dat het riet snel kan drogen. Wanneer het riet niet snel droogt dan kan het zo zijn dat er ongedierte in het riet gaat ontstaan. Dit is weer schadelijk voor het riet. Het is dus goed dat er eerst een technische analyse aan vooraf gaat. Dit zorgt er namelijk voor dat er goed kan worden geanalyseerd of het dak wel geschikt is voor een transformatie naar rieten dak. Als het blijkt dat de transformatie haalbaar is dan kan er een schets worden gemaakt zodat u op de hoogte bent over hoe het dak eruit komt te zien. Als er een akkoord is kan het proces van start gaan.

De transformatie zal verlopen in fases. Eerst zal er een offerte worden gemaakt. In offerte zal alles duidelijk wordt vermeld. Zodat u precies weet hoeveel de daktransformatie ongeveer zal kosten. Wanneer u het eens bent met de offerte kunnen de bouwvergunningen worden geregeld. En kan de uitvoering van start worden gegaan.

http://www.rietwerk.nl