Referentie Controle
Image default
Sport

Hoe krijg je sneakers weer wit?

Heb je ook een paartje witte sneakers thuis staan? En, hoe schoon zijn deze nog? Witte sneakers zijn als jaren enorm populair. Maar helaas zijn het witte sneakers ook schoenen die vaak vies worden. Wit is natuurlijk een lichte kleur dus bij een klein vlekje of streepje valt dit al snel op. Superzonde natuurlijk, maar dit betekend natuurlijk niet dat je ze nooit meer kan dragen. Witte sneaker zijn namelijk op verschillende manier wit te houden. Met de volgende tips en trucs krijg jij je sneakers weer gemakkelijk schoon en wit, zoals het hoort! 

Sprayen 

Om te beginnen kan je het beste voordat je de schoenen gaat gebruiken inspuiten met een water- en vuilafstotende spray. Door je sneakers hier mee in te sprayen ontstaat er een bescherm laag, waar vuil en vochtigheid niet snel doorheen komt. Door de laag poets je vuiligheid gemakkelijk van je witte sneaker af.

Gebruik witte azijn en soda

Heb je witte sneaker van stof en zijn deze vies geworden? Geen paniek! Met deze truc krijg je de sneaker weer snel wit. Dit met behulp van witte azijn en soda. Je maakt een mengsel van witte azijn en soda en mengt dit in een plastic of glazen bak. Vervolgens gebruik je een schone borstel die je doopt in het mengsel. Vanuit hier borstel je geleidelijk over de vieze plekken van de sneakers en spoel je dit af met koud water. Hierna zullen jouw witte sneakers er weer uit zien als nieuw.

Wassen met shampoo?

Heb je echt een hardnekkige vlek op je witte sneaker dan kan je dit wassen met shampoo.

Het klinkt misschien gek maar de stoffen die in shampoo zit werken ook goed voor grondige reiniging van je witte sneakers. Kies voor een milde shampoo in combinatie met warm water. Gebruik ook een kleine schone borstel en borstel weer over de vuile plekken. Spoel de shampoo vervolgens uit met flink wat water en je ziet snel het resultaat!

Bij witte sneakers horen ook witte veters!

Witte sneakers hebben natuurlijk ook witte veters vaak. Door deze ook mee te nemen bij het schoonmaken van je sneakers zal de bovenkant van je sneaker er ook mooi wit uit blijven zien.

Je kan de veters in een waszakje stoppen en in de wasmachine stoppen als je een witte was gaat draaien. Vaak zijn de veters van stof gemaakt en zullen deze in de wasmachine goed uitgespoeld worden. 

Een andere opties is om goedkoop nieuwe veters te kopen bij een schoenen winkel. Dit brengt weinig kosten met zich mee. En hierdoor ziet de bovenkant van je witte sneaker er weer fris uit!

Witte sneakers wit houden is gemakkelijk!

Het wit houden van de sneakers maakt het met deze trucjes gemakkelijk om je witte sneakers wit te houden, zoals het hoort. Wat een belangrijke tip is, check altijd van wat voor stof jouw sneaker is gemaakt voordat je de sneakers gaat schoonmaken. Dit kan met de schoonmethodes erg belangrijk zijn. Er gaat namelijk niks boven een mooie witte en schone sneaker!