Referentie Controle
Image default
Auto's en Motoren

Overweegt u uw elektronische motorafstemming te bevestigen?

Chip Tuning is de wijziging van een auto-motor om het beter te laten presteren. Een extra vermogen betekent sneller werk en daarom moet u er meer aandacht aan besteden; De chiptuning bereikt ook zijn prestatieverbetering door een verbeterde toevoer van lucht en brandstof aan de motor. Dat spreekt al twee dingen die u moet noemen wanneer u besluit te kiezen voor chip-afstemming op uw auto:

  

– U zult meer uitgaven in brandstof oplopen omdat uw motor niet kan bijhouden; Om het allemaal te boven, zullen uw auto’s originele prestatiegegevens ook worden aangetast omdat het nieuwe deuntje zal proberen een ander defect in de auto te corrigeren. Dus pas op.

 

Een van de voordelen om het te doen is dat u waarde aan uw auto toevoegt. De toegevoegde prestaties kunnen worden vertaald naar een hogere prijs voor één ding. Je zou kunnen vragen waarom het de moeite waard is om het te doen. Een van de redenen is dat als u kunt laten zien dat een extra stroomboost u meer waarde geeft voor uw geld, u kunt goedkeuring krijgen voor meer afstemmen en upgrades van tuners.

Ze zouden tenslotte hun namen willen zien op de lijst van begunstigden van uw motorafstemming.

 

Aan de andere kant zijn er andere nadelen waar je voor moet letten. Afgezien van de gevaren zullen de extra kosten in brandstof waarschijnlijk een harde slag in uw budget worden. Sinds je een andere mechanische functie aan je auto toevoegt, moet je misschien meer geld voor brandstof uitwassen. Dit betekent dat u opnieuw moet nadenken dat meer kracht niet noodzakelijkerwijs een beter brandstofverbruik betekent. Het betekent gewoon dat de toegevoegde mechanische functie duurder is. Bovendien heb je waarschijnlijk meer kosten in deze methode.

 

Een ander probleem dat u kunt tegenkomen, is dat uw auto mogelijk niet langer in staat is om te voldoen aan uw chipprogrammering. Dit is vooral het geval wanneer u besluit om het zelf te doen, omdat u misschien niet volledig begrijpt wat u doet. Er zijn andere mensen die beter geschikt zijn om het werk voor u te doen omdat ze de juiste ervaring en kennis hebben in de elektronische besturingseenheidsamenstelling (ECU) -programmering. Als je niet zeker bent van wat je moet doen, zoek dan de hulp van iemand die weet wat hij doet om te voorkomen dat je een slechte baan doet.

 

In het algemeen is elektronische motorafstemming een goede manier om uw auto krachtiger te maken. Vergeet echter niet dat het komt met de risico’s die u nodig hebt om op te schuiven. Zorg ervoor dat u dit type service echt nodig hebt voordat u besluit om uw motor opnieuw aan te roepen. Vergeet niet dat het je zal helpen, maar je moet er ook van kunnen profiteren. Het is mogelijk dat dit je alleen maar beter rijcomfort zal brengen. Als u niet zeker weet of u de service of niet nodig hebt, kunt u uw huidige chipprogrammering bekijken.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/