Referentie Controle
Image default
Aanbiedingen

Laat kinderen bewegend leren

Leren kan op veel verschillende manieren. Binnen in de klas met de neus in de boeken, maar ook achter de computer of zelfs buiten. Vandaag de dag zijn steeds meer scholen ervan overtuigd dat bewegend leren vele voordelen heeft. Daarom maakt dit steeds vaker deel uit van de alledaagse beslommeringen op school. Niet langer zitten de kinderen de hele dag, maar is er ruimte om zoveel mogelijk beweging in te bouwen. Lees hier wat de voordelen van deze beweging zijn en hoe je dit op school kunt integreren. 

Wat is bewegend leren

Onder bewegend leren vallen verschillende dingen. Daarbij zijn twee onderdelen erg belangrijk. Allereerst kan bewegend leren betekenen dat de leerlingen tussen de lesactiviteiten door een fysieke uitdaging krijgen. Dit kan even dansen zijn, maar ook even een rondje rennen of 10 minuutjes buiten spelen. Daarnaast kan het echter ook letterlijk worden genomen, waarbij dingen worden geleerd, terwijl de leerlingen zich bewegen. Laat de leerlingen bijvoorbeeld eens marcheren terwijl ze Engelse woordjes of de tafels opzeggen. 

Voordelen

Kinderen hebben vaak een korte spanningsboog, terwijl de hele schooltijd erop is ingericht, om de hele dag op te letten en te leren. Dit past niet zo goed samen, omdat kinderen vaak na een kwartier al hun aandacht verliezen. Dit kan op verschillende manieren worden opgelost. Een manier is om ieder kwartier even de aandacht op iets anders te richten, zodat ze er daarna weer tegenaan kunnen. Hier is even bewegen bijvoorbeeld erg goed. De kinderen hebben na de beweging weer een verhoogde concentratie en zullen meer lesstof opnemen. Dit bewegen kan zowel in de klas als ook buiten de klas zijn.

Sporttoestellen om het bewegend leren te stimuleren

Naast dat er vele verschillende oefeningen bestaan, die je samen met de leerlingen in de klas kunt doen, is ook het schoolplein de perfecte plek voor deze beweging. Zet een aantal sporttoestellen neer en de kinderen hebben alle mogelijkheid om zich even te bewegen. Iedereen kan zelf kiezen in wat voor soort beweging hij of zij op dat moment zin heeft, en heeft er daardoor ook plezier in. 

 

https://www.yalp.nl/