Referentie Controle
Image default
Meubels

Onderhoudstips voor keramisch parket

Als je een prachtige vloer van keramisch parket hebt, wil je natuurlijk dat deze er altijd op zijn best uitziet. Het onderhouden van je vloer is nodig om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat en zijn mooie uitstraling behoudt. Gelukkig is het onderhouden van keramisch parket helemaal niet moeilijk. Maar hoe doe je dat dan? Lees verder voor enkele handige onderhoudstips waarmee je je vloer in topconditie kunt houden!

Regelmatig stofzuigen en vegen

Een van de belangrijkste stappen in het onderhoud van keramisch parket is regelmatig stofzuigen en vegen. Door dit regelmatig te doen, verwijder je vuil, stof en kleine steentjes die krassen op de vloer kunnen veroorzaken. Gebruik een zachte bezem of een stofzuiger met een parketborstel om te voorkomen dat de vloer beschadigd raakt. Het is ook een goed idee om een mat bij de ingang te plaatsen om zoveel mogelijk vuil en gruis buiten te houden.

Dweilen met een mild schoonmaakmiddel

Naast het regelmatig stofzuigen en vegen, is het belangrijk om je keramisch parket af en toe grondig te dweilen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel dat speciaal is ontworpen voor keramische vloeren. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de beschermende laag van de vloer kunnen aantasten. Volg altijd de instructies van de fabrikant van het schoonmaakmiddel voor het beste resultaat.

Vlekken direct schoonmaken

Als er per ongeluk iets gemorst wordt op je keramisch parket, is het belangrijk om de vlek direct schoon te maken. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek te verwijderen. Gebruik een zachte doek of een spons om de vlek voorzichtig weg te deppen. Vermijd schurende materialen of agressieve reinigingsmiddelen die de vloer kunnen beschadigen. Raadpleeg indien nodig de fabrikant voor specifieke instructies over het verwijderen van hardnekkige vlekken.

Bescherm de vloer tegen krassen

Hoewel keramisch parket duurzaam is, kan het nog steeds gevoelig zijn voor krassen. Om krassen te voorkomen, plaats je viltjes onder meubelpoten en gebruik je indien nodig vloermatten of tapijten in drukke gebieden. Zo voorkom je dat schurende materialen direct contact maken met de vloer. Het is ook raadzaam om geen zware voorwerpen over de vloer te slepen.

Periodiek onderhoud

Naast de dagelijkse schoonmaak is het belangrijk om je keramisch parket periodiek extra aandacht te geven. Dit kan betekenen dat je de vloer een keer per jaar behandelt met een speciale beschermlaag om de duurzaamheid te verlengen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te bepalen welk type beschermlaag geschikt is voor jouw vloer.