Referentie Controle
Image default
Management

traineeship gemeente

Traineeship gemeente als goede start van uw carrière 

 
Als u graag een baan wilt waarbij u direct een positieve bijdrage levert aan de maatschappij, dan is het volgen van een traineeship gemeente een goed startpunt. Tijdens het traineeship bij de gemeente krijgt u namelijk extra handvatten in de vorm van een opleidingsprogramma en coaching. 

 
Gemeenten zijn continu aan verandering onderhevig en daarom zijn ze altijd op zoek naar manieren om efficiënter aan de slag te gaan. Dit maakt een baan bij de gemeente een echte uitdaging! Door het traineeship bij de gemeente te volgen, krijgt u de juiste bagage mee om echt een nuttige en waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan deze veranderingen binnen een gemeente.

 

Hoe werkt een traineeship?

 
Aan het begin van het traineeship bij de gemeente wordt u gekoppeld aan een opdrachtgever, namelijk een gemeente. De gemeenten waar u de traineeship kunt volgen, zitten verspreid over het hele land, dus u kunt meestal bij een gemeente bij u in de buurt terecht. Binnen de gemeente krijgt u de kans om verschillende functies te vervullen, afhankelijk van uw talenten en interesses. Zo kunt u bijvoorbeeld aan de slag als organisatieadviseur, projectleider of beleidsmedewerker. 

 

Opleidingprogramma’s om de 2 weken

Om uw talenten en interesses verder te ontdekken en te ontwikkelen, volgt u samen met andere trainees om de twee weken een opleidingsprogramma. In dit opleidingsprogramma leert u onder andere welke communicatiestijlen, werkstijlen en leiderschapsstijlen bij u passen en waar uw drijfveren, waarden en krachten liggen.

Ook leert u om uit uw comfort zone te treden en zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken, zodat u ook op de werkvloer allerlei uitdagingen aankunt. Door de traineeship bij de gemeente ontpopt u zich dus als een gewilde professional in de publieke sector!