Referentie Controle
Image default
Groothandel

Het juiste type lichtbron kiezen voor uw huis

Van de vele soorten lichtbronnen die worden gebruikt om huizen te verlichten, is er gekozen voor LED-panelen omdat ze veel voordelen voor u bieden. Bent u op zoek naar LED panelen, dan vindt u deze bij Ledpaneelgroothandel.nl. Daar zit altijd een geschikt LED paneel voor je tussen. Over lichtbronnen gesproken om een ​​kamer te verlichten, er zijn twee soorten lichtbronnen die u kunt gebruiken: natuurlijk licht van zonlicht en kunstlicht door gebruik te maken van elektrische energie die lampen wordt genoemd. Er zijn minimaal 3 soorten lampen waarmee je je huis kunt verlichten, namelijk TL-lampen, LED-lampen en halogeenlampen. In termen van natuurlijke verlichting door zonlicht is de hoeveelheid licht inderdaad niet beperkt, maar kan deze alleen overdag worden gebruikt. ’s Nachts moet je een lamp gebruiken als verlichtingsbron. Bij het kiezen van het type lichtbron voor jouw woning zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, die hieronder worden toegelicht.

De juiste verlichtingsnormen voor uw huis kennen

Bij het kiezen van het type lamp dat u voor elke kamer in huis gaat gebruiken, zijn er verlichtingsnormen die u moet kennen. Voor het terras moet het minimaal voldoen aan de verlichtingsnorm van 60 LUX. Wat betreft de woonkamer, het is 120-150 LUX, de eetkamer is 120-250 LUX, de werkruimte is 120-250 LUX, de slaapkamer is 120-250 LUX, de badkamer is 250 LUX, de keuken is 250 LUX, en de garage is 60 LUX.

Bepalen welk type lamp je gaat gebruiken

Nadat u de verlichtingsstandaard voor een kamer in uw huis kent, kunt u bepalen welk type lamp u gaat gebruiken. Zoals eerder vermeld zijn er minimaal 3 soorten lampen die je kunt gebruiken. Momenteel worden LED-lampen steeds meer gebruikt door het publiek, zeker nu er zogenaamde LED-panelen zijn, dit zijn een combinatie van LED-chips die in een doos of rechthoekig frame zijn gemaakt. Er zijn verschillende maten LED-panelen die bij al uw kamers passen. Het feit dat LED’s feller, duurzamer en energiezuiniger zijn, maakt dit type lamp populairder. LED-panelen zijn zo gemaakt dat het licht in een ruimte gelijkmatiger kan worden verdeeld en u zich lang op uw gemak zult voelen bij het doen van activiteiten in de ruimte omdat de LED-panelen uw ogen niet vermoeid of pijnlijk zullen maken. LED-panelen zijn echter duurder dan andere soorten lampen, dus u zult misschien wel twee keer nadenken over de aanschaf ervan. U hoeft zich echter geen zorgen te maken want LED panelen zijn zeer duurzaam en energiezuinig.