Referentie Controle
Image default
Aanbiedingen

Zomerklaar maken zwembad

Zomerklaar maken zwembad

De winter is bijna achter de rug, de lente is in aantocht! De dagen worden weer langer en de temperatuur gaat weer wat omhoog. Het wordt weer tijd om het zwembad uit zijn winterslaap te halen.

Tijdens het winterklaar maken is het niveau van het water naar beneden gebracht en is de zwembadinstallatie uitgezet. Het zwembad is afgedekt met een winterzeil en u heeft er geen omkijken meer naar gehad.

 

Reinigen

Bij het opstarten van het zwembad beginnen we met het verwijderen van het winterzeil. Spuit deze goed schoon of borstel het schoon waar nodig en laat het goed drogen voordat het opgeborgen wordt. Zo voorkomt u dat er schimmel ontstaat. 

Verwijder de winterpluggen en verwijder al het vuil wat in en op het water drijft. Let er ook op dat de skimmers goed schoon zijn. Hier beland vaak veel blad in. Maak waar nodig het bad verder schoon, denk hierbij aan de waterlijn. Deze kan gereinigd worden met waterlijnreiniger. 

 

Waterniveau

Breng het waterpeil weer op het juiste niveau. Dit doet u gewoon met behulp van de tuinslang. De waterlijn staat merendeels tot de helft van de skimmers.

Gebruik ledingwater, geen grondwater. Dit bevat teveel ijzer, wat niet ten goede komt van de waterkwaliteit. 

 

Installatie

Zorg ervoor dat de zwembadinstallatie weer ingeschakeld wordt en werkende is. Check of slangetjes nog goed zijn of vervangen dienen te worden, het filter nog gevuld is met zand of glas en controleer koppelingen op lekkages. Plaats de O-ringen in de koppelingen. Als alles gecheckt is kunnen de kranen opengezet worden en kan het filter op circuleren gezet worden. Als alles draait kan het filter op de normale filterstand gezet worden.

 

Waterbalans

De waterbehandeling heeft ook stilgelegen, dus het is van belang om ook de waterbalans te meten. Handmatig wordt dit gemeten met teststrips, een digitale tester of een fotometer. 

Waar nodig voegt u de benodigde chemicaliën toe.

Automatische systemen regelen de waterbalans voor u. U hoeft deze alleen maar in te stellen zoals beschreven staat in de handleiding die u gekregen heeft en het systeem doet de rest. Let er wel op dat de jerrycans met chemicaliën gevuld zijn.

Laat het zwemseizoen maar beginnen!

 

https://www.amarque.nl/