Referentie Controle
Image default
Aanbiedingen

De beste stofzuiger kopen

Een nieuwe stofzuiger kopen lijkt misschien niet de aller moeilijkste klus. Toch is het wel heel belangrijk om de juiste keuze te maken en met het ruime aanbod aan stofzuigers is het vinden van de beste stofzuiger nog niet zo makkelijk. Je moet hierbij kijken naar verschillende aspecten. Hieronder hebben we een stappenplan dat je zou kunnen gebruiken.

Het energielabel

Ook stofzuigers hebben een energielabel. Uiteraard wil je een zuinige variant in huis halen. Niet alleen omdat dit goed is voor het milieu, ook omdat je energierekening hierdoor een stukje lager uitvalt. Dit wordt aangegeven met letter en kleuren, waarbij triple A het beste is.

De uitstoot van stof tijdens het stofzuigen

Op het energielabel vind je ook de uitstoot van stof van de stofzuiger. Dit wordt aangegeven met letters, waarbij A weer het beste is. Wanneer je een allergie voor stof hebt is dit sowieso belangrijk, maar ook als je dat niet hebt zou je hier aandacht aan moeten besteden. 

Het geluid van de stofzuiger

Het geluid is natuurlijk ook belangrijk. Veel stofzuigers maken herrie, maar zo min mogelijk herrie is wel zo prettig. Ook dit staat aangegeven op de stofzuiger. Er wordt ook steeds meer ingezet op stille stofzuigers, profiteer hier dus van!

De zuigkracht

Een stofzuiger heb je om stof op te zuigen. Dan is de zuigkracht natuurlijk wel belangrijk. Ook deze kracht wordt aangegeven met letters. Er zit hierbij wel een verschil in zuigkracht op zachte vloeren en zuigkracht op harde vloeren. Het is dan ook belangrijk om hierop te letten wanneer je een stofzuiger gaat kopen. Bepaal eerst op welke ondergrond je de stofzuiger het meest gaat gebruiken, en maak op basis daarvan een keuze.

Elke stofzuiger biedt voor- en nadelen

Er zijn ontzettend veel verschillende stofzuigers en allemaal hebben ze zo hun eigen voor- en nadelen. Een zakloze stofzuigers is natuurlijk ontzettend handig, want dan hoef je nooit de zak te vervangen en hij neemt minder ruimte in beslag. De kans dat je in aanraking komt met stof is wel groter, dus als je allergisch bent is het waarschijnlijk niet zo handig. Als je echt een hekel hebt aan stofzuigen kun je ook kiezen voor een robotstofzuiger. Al met al is de keuze ruim en moet je goed oriënteren bij het kopen van de beste stofzuiger.

 

 

https://www.gereedschap-expert.nl/