Referentie Controle
Image default
Woning en Tuin

Welke plafondlampen kies jij?

Plafondlampen nodig voor in de woonkamer of badkamer? Hoe maak je een goede keuze uit alle plafondlampen? Bij de gamma of praxis om de hoek kun je ook lampen kopen, wat is het verschil? De leefruimte, de lichtbron en de stijl van de lamp spelen een grote rol bij het maken van de juiste keuze. Met deze informatie vind je, jouw perfecte plafondlamp gemakkelijk en snel.

Hedendaagse plafondlampen

Wat maakt een plafondlamp van nu? Maar over 10 jaar nog steeds niet oubollig. Er zijn bepaalde kleuren en vormen die altijd modern zullen lijken. Staal oogt tijdloos en altijd modern. Wit en zwart eveneens. De vorm speelt ook een grote rol. Minimalistische strakke vormen zijn al jaren modern en zullen dit de komende jaren ook nog wel blijven.  Klassieke lampen hebben vaak andere kleuren en materialen, zoals bronskleurig staal of goudkleurig.

Spatwaterdichte plafondlampen

Dit zijn speciale lampen voor in de badkamer. In de badkamer kun je niet zomaar elke plafondlamp ophangen. Hiervoor heb je speciale lampen. Lampen met een IP-44 waarde zijn wel geschikt voor in de badkamer. Deze kunnen tegen een spatje water zonder dat er kortsluiting ontstaat.  Voor het martiaal kiest men vaak voor Chroom. Dit glimt en staalt zo mooi. En dat oogt dan weer lekker schoon. Daarnaast is chroom ook echt makkelijker schoon te houden.

Plafondlampen voor in de kinderkamer

Je wilt in de kinderkamer rond kunnen lopen zonder je hoofd te stoten. Dan is de plafondlamp de perfecte oplossing. Een grote vrolijk zon. Of een sterren hemel met heel veel sterretjes.  Kinderlampen zijn vaak voorzien van 12 Volt lampjes. Dat is veiliger en minder brandgevaarlijk.  

Huiskamer plafondlampen

In de huiskamer hangen we een hanglamp boven de eettafel. Boven de salontafel is dit niet praktisch. Dan stoot je veelte vaak je hoofd.  Een grote indrukwekkende plafondlamp is dan beter op zijn plaats. Het mag best opvallen in je woonkamer. Een simpele plafonnière geeft  immers niet veel sfeer. Kies daarom in de woonkamer altijd voor sfeerverhogende lampen.

http://lichtinhuis.wordpress.com/2014/10/22/plafondlampen-welke-kies-je/