Referentie Controle
Image default
Woning en Tuin

Lampen boven de eettafel

Wil jij je eetkamer goed verlichten? Precies, dan kan een goede hanglamp niet ontbreken. Breng eerst duidelijk je wensen in beeld, zo bespaar je uren zoekwerk op internet. Want er zijn kleine, grote, moderne, klassieke en industriële hanglampen. We helpen je in dit artikel met wat informatie over hanglampen, zodat je de keuze beter kunt maken. En hopelijk besparen we je op deze mannier een miskoop en een hoop tijd.

Waarom kies je voor een hanglamp?

Een hanglamp geeft vaak alleen licht naar beneden en is bedoeld om een tafel te belichten. De tafel speelt dus een grote rol bij het maken van een juiste keuze. Natuurlijk spelen ook de ruimte en het interieur een grote rol. In klassiek interieur past geen moderne hanglamp. Een hanglamp moet de ruimte versterken en niet tegen spreken. Dit is heel belangrijk. Dus de stijl moet kloppen. Stel jezelf daarna de volgende vraag: waar ga je de tafel allemaal voor gebruiken? Alleen om aan te eten? Of heb je ook een hobby? Wil je sfeervol licht of goed zicht? Of beide en wil je kunnen wisselen. Hoe belangrijk is de hoogte van de lamp voor jou? Laten we bij de stijlen beginnen.

  • Industriële hanglampen (stoer en robuust)
  • Klassieke hanglampen ( bruin of brons en sierlijk in de vormgeving)
  • Moderne lampen (staal, wit of zwart en rechte lijnen en vormen)

Een industriële hanglamp past boven een steigerhouten tafel. Beide robuust. Een klassieke hanglamp past juist weer goed boven een gelakt eikenhouten tafelblad. Moderne lampen zijn goed te combineren met een witte of zwart tafelblad.

Bij welke webshop koop jij je lamp? Sommige webshops bieden echt een geweldige service. De andere webshops komen hun afspraken niet na. Controleer de beoordelingen van een webshop altijd. Onthoud wel dat 60% van de reviews online nep zijn. Dus controleer de beoordelingen ook op echtheid. Zie het er allemaal betrouwbaar uit? De hoeveelheid zegt niet alles.

https://tipsvoorwonenenlicht.wordpress.com/2015/04/09/hanglampen/