Referentie Controle

Blog voor ondernemers

Informatie over schakelaars en schakelknoppen

Welke schakelaar kan ik het beste inkopen?
Ingeval je op zoek bent naar schakelknoppen voor in huis, dan wil jij vanzelfsprekend werken met het beste merk. Dit doe je door de merken met elkaar te compareren. Op internet zijn tal van vergelijkingen te lokaliseren, doch wat is hiervan een goede samenvatting? Welke lichtknoppen kun jij goed gebruiken, hebben een goede kwaliteit, echter ook een fijne hanteerbaarheid? Welke schakelaars moet ik zodoende bezitten? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van waarde om te begrijpen welke schakelknop zij precies kan gebruiken in huis. Daarom hieronder bondig verklaard waar jij bij een lichtknop op moet passen.

Hoe installeer ik een simpele schakelknop?
Een normale schakelknop wordt gehecht met zowel de stroom en de lamp aan de hand van twee draden. Dit zijn regelmatig de rode en blauwe kabel vanaf de stroomtoevoer tot de schakelaar, vanaf de lichtknop tot de verlichting bedragen dit menigmaal de zwarte en blauwe kabel. Ingeval deze met hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in principe al een schakelknop geïnstalleerd. Dit is zodoende geen zwaar karweitje. Jij kunt een goede schakelaar natuurlijk identificeren aan het gemak om deze te plaatsen. Als je in het pakket alreeds ziet dat er meer dan 4 draden bevinden, dan kun je er vanuit gaan dat het makkelijker kan. Kijk dan uiteraard met name bij een andere schakelaar dan deze.

Welke merken lichtknoppen bestaan er?
Er zijn meerdere soorten schakelaars die alle ondergebracht zijn bij verschillende merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat met name specifieke lichtknoppen zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van je woonhuis en verkoopt in het kader daarvan lichtknoppen. Klemko richt zichzelf onder name op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder name schuifschakelaars voor bij lichtbronnen. Al met al zijn er vanzelfsprekend allerlei verscheidene merken, welke alle andere soorten schakelaars verkopen. Daarbij hebben zij alle hun eigen prijs, toch je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Verder is het vanzelfsprekend ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te plaatsen.

Neem een kijkje op de site voor verschillende schakelaars

https://www.installatievakwinkel.nl/

Categories: Woning en Tuin