Referentie Controle
Image default
Winkelen

Waarop te letten bij het kiezen van zilveren sieraden met edelstenen

Wanneer je op zoek bent naar zilveren sieraden met edelstenen dan zijn er ontelbare stijlen en variaties te vinden. Ben je echter specifiek op zoek naar een bepaald sieraad dan kan het nog best een uitdaging zijn om dat specifieke stuk die aan al je wensen voldoet te vinden. Zeker als je probeert om waar voor je geld te krijgen, want de kwaliteit van de edelsteen kan sterk variëren.

Bij het kiezen van een zilveren sieraad met edelsteen, is het eerste waar je op moet letten de kleur. Soms worden edelstenen verbeterd, meestal met een kleurstof om de kleur van de edelsteen donkerder te maken. Dit is prima, vooral als je op zoek bent naar een bepaalde tint. Uiteraard moet je er wel op attent zijn gemaakt dat de kleur verbeterd is zodat je een bewuste keuze maakt als je het sieraad met edelsteen wilt kopen.

De meeste natuurlijke edelstenen hebben variaties, kleur schommelingen, en natuurlijke aders, zoals bijvoorbeeld bij turkoois het geval is. Dit draagt bij aan de unieke schoonheid van de edelsteen. Zeer goedkope en schijnbaar perfecte edelstenen zijn meestal ofwel vervalsingen of verbeterd tot het punt van perfectie door het gebruik van hars. Als je weet hoe een steen eruit hoort te zien, dan is dat de beste strategie om te bepalen of de edelsteen in je zilveren sieraad echt is.

Het controleren van de zetting is het volgende wat je moet doen. Zorg ervoor dat de edelsteen niet los in de zetting zit, want het laatste wat je wilt is een edelsteen uit je mooie zilveren sieraad verliezen. In de meeste gevallen zijn zilveren sieraden gestempeld met een keurmerk, normaal gesproken met een .925 stempel, dit is een goede indicatie dat je zilveren sieraad er één is van kwaliteit.

Kwalitatief zeer goede zilveren sieraden met een uitstekende kwaliteit edelsteen kunnen ook variëren in prijs, afhankelijk van de grootte, de geslepen vorm, het gewicht van het zilver of de zeldzaamheid van de edelsteen. Over het algemeen zorgt dit ervoor dat je een zilveren sieraad met edelsteen hebt van uitstekende kwaliteit, en zal je er vele jaren plezier van hebben.

https://www.wereldsejuwelen.nl