Referentie Controle
Image default
Vakantie

Online visum voor Turkije aanvragen

Populair vakantieland
Turkije is een populair vakantieland waar jaarlijks veel reizigers naar toe gaan. Als je er nog niet bent geweest, dan moet je er zeker één keer naar toe. In de zomer kunt u heerlijk een zonvakantie hebben en in de winter is er de mogelijkheid om te skiën.

Met het vliegtuig naar Turkije
U kunt met verschillende vervoermiddelen naar Turkije gaan. Met het vliegtuig is echter wel het snelst en het makkelijkst. De vliegreis duurt gemiddeld 3 uur. Wanneer u in Turkije aankomt heeft u een visum nodig. Dit kunt u kopen op het vliegveld voor 25 euro. Het visum heeft u nodig om door de paspoort controle te komen. Naast de paspoortcontrole staat vaak een loket waar het visum kan worden gekocht. U krijgt vervolgens in uw paspoort een stempel wat toegang geeft om Turkije binnen te kunnen. Bij uw identiteitsbewijs krijgt u een apart blaadje met een sticker erop. 

E-visum voor Turkije
Het is ook mogelijk om uw visum online te kopen. Namelijk een zogenaamd e-visum, dit staat voor elektronisch visum. Middels het online aanvragen kunt u het visum binnen 24 uur in uw mailbox ontvangen. Het visum is 6 maanden geldig en u kunt 90 onafgebroken dagen in Turkije verblijven. Na deze 90 dagen moet u het land verlaten. U kunt daarna met hetzelfde visum weer terug naar Turkije, mits dit binnen de 6 maanden geldigheidsperiode valt.

E-visum aanvragen
Een evisum Turkije online aanvragen gaat vrij simpel. U moet er alleen goed opletten dat u de juiste gegevens invult. Klopt er iets niet, dan loopt u het risico dat u alsnog wordt geweigerd bij de paspoortcontrole en moet u opnieuw een visum kopen in Turkije. Op internet kunt u bij een van de e-visum aanbieders uw visum voor Turkije aanvragen. Het gaat in drie vrij eenvoudige stappen.

Stap 1
U vult de datum in waarop u aankomt in Turkije. Let er wel op dat u de juiste invult. Het kan zijn dat u ’s avonds de 24ste vliegt en in de ochtend van de 25ste aankomt in Turkije. De aankomstdatum is de datum waarop uw visum geldig is. Vervolgens vult u al uw persoonsgegevens in.

Stap 2
Heeft u alle gegevens ingevuld. Dan raden wij u aan om de gegevens nog een keer na te kijken of alles klopt. Daaropvolgend gaat u naar het betaalsysteem waar u meestal kunt betalen via iDeal of Mister Cash.

Stap 3
Wanneer u heeft betaald, wordt uw aanvraag in behandeling genomen en krijgt u het visum voor Turkije binnen 24 uur in uw mailbox en indien mogelijk via de post.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen