Referentie Controle
Image default
Gezondheid

Seksuele Relatie als Onderdeel van het Huwelijk

 

Seksuele relatie

 

Een huwelijk bestaat uiteraard uit een goede relatie tussen twee personen. Een gezonde seksuele relatie is hierbij zeer belangrijk. Het is daarin belangrijk dat je elkaar vertrouwd. Het communiceren met uw partner is daarvan een groot onderdeel. Je moet van elkaar willen weten wat er speelt bij de ander.

Gevoelens en Jaloersheid

Vertel elkaar wat je wel en niet fijn vindt en waar je je bij de ander aan stoort. Op die manier zul je elkaar beter leren kennen en zo voorkom je dat je verkeerde gedachte krijgt over een ander. Het zijn kleine ergernissen, die voor uw partner heel gewoon kunnen zijn, maar voor u niet. Je moet er met elkaar over spreken waardoor u uw partner beter zult begrijpen. Voorkom overigens dat u jaloers wordt op uw partner. Geef elkaar voldoende ruimte en wees attent naar de ander. Het is overigens ook belangrijk dat u uw partner attent laat zijn naar anderen. Weet van elkaar wat u voelt, en een knuffel is natuurlijk altijd fijn om te krijgen.

Seksuele behoefte

In een gezonde relatie is het de bedoeling dat je elkaar op ieder vlak vertrouwd. Dus ook op seksueel gebied. Het leren kennen van elkaars gevoelens is hierbij een belangrik aspect. Ook het leren snappen en begrijpen van elkaars lichaam is belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat een man tijdens het ouderworden last krijgt van zogenoemde mannenkwaaltjes. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat hij last krijgt van een erectiestoornis. Het is dan belangrijk dat u er met uw partner over praat en dat u hulpt zoekt bij bijvoorbeeld een dokter.

Het hebben van geslachtsgemeenschapp moet voor iedereen fijn zijn. De ene persoon wil dan ook graag twee keer per dag een avontuurtje beleven, terwijl uw partner dit misschien maar één keer per week wil. Dit kan dan prolemen veroorzaken en dus kom ik wederom terug op het punt van communicatie. Bespreek uw behoeftes met elkaar.

 

http://mannenkwalen.blogse.nl/