Referentie Controle

Blog voor ondernemers

De vaatwasser grondig schoongemaakt door vaatwasser reparatie Amsterdam

Vaatwasser reiniging door vaatwasser reparatie Amsterdam

DE VAATWASSER DIEP SCHOON – DE KLUS DIE NIEMAND WIL DOEN

Het komt niet vaak voor dat we in de vaatwasser kijken na het laden en lossen van onze gerechten, maar als we dat doen, kan het een akelige schok zijn om de opeenhoping van vuil, puin en slijm te ontdekken en de filters en oppervlakken te bedekken. Klinkt bekend? Het is tijd om de vaatwasser diep schoon te maken. Hier zijn onze tips om uw vaatwasser sprankelend te houden.

Vaatwasser reparatie Amsterdam voor grondige reiniging van uw vaatwasser

Maak het filter grondig schoon
Dit is een grimmige klus, maar hopelijk zal het niveau van vuil je inspireren om frequenter te worden met je vaatwasser diep schoon. Raadpleeg, indien nodig, de handleiding van uw fabrikant voor informatie over het verwijderen van het filter. Het bevindt zich meestal onderaan de machine en klikt gemakkelijk uit. Plaats het filter in de gootsteen en gebruik een plastic borstel en afwasmiddel om het opstoppelen van vet en vuil voorzichtig weg te schrobben. Goed afspoelen en laten drogen. Als u de voorkeur geeft aan een natuurlijk reinigingsmiddel, azijn en citroensap met ook werk. Laat de onderkant van de machine afvegen met een doek en vervang de filters.

Reinig de sproeiarmen De sproeiarmen zijn belangrijk omdat ze de leiding hebben over het water dat gelijkmatig wordt verdeeld tijdens de cyclus. Helaas hebben vaatwassers van nature te maken met veel olieachtig vet en voedsel dat de stralen verstopt. Verwijder de sproeiarmen en voer water door de inlaat van elk om te zorgen dat de gaten niet worden geblokkeerd. Veeg eventuele slijmerige opbouw weg met een doek en vervang deze.   Veeg de deurafdichtingen schoon Er komt veel voedsel en vuil in de deurafdichtingen terecht en als dit wordt achtergelaten, zullen ze beschadigd raken en niet meer goed werken. (Als uw vaatwasser lekt, kan het zijn dat de afdichting moet worden gerepareerd). Een snel wissen is alles wat nodig is.

De reinigingscyclus
Geef ten slotte uw vaatwasser een diepe reiniging door een cyclus zonder vaat te laten draaien. Kies de langste, heetste cyclus voor dit deel van de diepe reiniging. Er zijn veel merkproducten voor het reinigen van vaatwassers op de markt, maar besprenkelen met een paar eetlepels natriumbicarbonaat op de bodem van de machine zal net zo goed werken. Als uw vaatwasser niet naar behoren werkt en moet worden gerepareerd, neemt u contact op met ons team bij vaatwasser reparatie Amsterdam.

Vaatwasser reparatie Amsterdam voor onderhoud aan alle merken en typen vaatwassers

Dat is het! Door uw vaatwasser schoon te houden en goed te onderhouden, zult u jaren aan zijn leven toevoegen. Vergeet niet om het goed te behandelen door het niet te overvullen, overtollig voedsel in de prullenbak te schrapen voordat u de juiste instellingen laadt en gebruikt.

Heeft uw vaatwasser reparaties nodig? Neem contact met ons op bij vaatwasser reparatie Lelystad. We helpen je graag!

https://witgoed-reparatie.net

Categories: Electronica en Computers

Tags: , , ,