Referentie Controle
Image default
Dienstverlening

Coach Den Bosch

Coach Den Bosch

Wie het woord ‘coach’ hoort, denkt in de meeste gevallen eerst aan sport. Een coach is in de sport iemand die stuurt, aanmoedigt en helpt waar nodig, zodat de sporters het gewenste resultaat bereiken. Of dit nu winnen is, of een goede samenwerking in het team, dat maakt niet uit: er wordt een doel gesteld en dit wordt nagestreefd. Degene die de sporters hiermee helpt is de coach. Den Bosch is mijn huidige woonplaats. Ik ben hier echter niet geboren. In mijn geboortedorp maakte ik deel uit van een korfbalteam, met een hele goede coach. Den Bosch is echter een hele andere plaats en ik heb hier nog geen sportclub kunnen vinden waar ik goed bij zou passen. De coach in mijn geboortedorp hielp mij met mijn ontwikkeling: niet alleen in de sport, maar ook in mijn leven. Hij was daarmee ook een soort ‘life coach’. Den Bosch heeft alles voor me veranderd: ik mis deze steun in mijn ontwikkeling en heb er moeite mee mijn draai te vinden. Ik ben verhuisd voor mijn werk, maar ik twijfel over of ik mijn baan wel echt leuk vind. Maar ik weet ook niet wat ik anders zou willen doen. En ik mis mijn coach. Den Bosch mag dan wel een stad zijn waar veel meer mogelijkheden zijn op het gebied van werken, maar voor mij zijn er ook andere dingen belangrijk. En die mis ik op het moment. Daarom besloot ik met een collega te gaan praten. Ik zei: ‘Ik weet niet goed wat ik moet doen, ik heb eigenlijk behoefte aan een coach. Den Bosch is niet wat ik ervan verwachtte’. Deze collega heeft me toen een gouden tip gegeven: ‘je kunt ook zonder sport op zoek naar een coach. Den Bosch biedt vele mogelijkheden op dit gebied, zoek het maar eens op!’ Ik ben toen op het internet gaan zoeken op ‘coach Den Bosch’ en kwam uiteindelijk bij Het Groei Atelier terecht.

Op zoek naar een coach? Den Bosch heeft Het Groei Atelier

Soms twijfel je over keuzes die je moet maken, over je werk, je baan, je leven. Soms weet je even niet hoe je jezelf gelukkig kunt maken. Ik had hier echt last van, tot ik in contact kwam met een goede coach. Den Bosch heeft me uiteindelijk gebracht waar ik altijd naar zocht, terwijl ik er in eerste instantie van uitging dat de stad me juist van mijn doelen afhield. Ik ben er achter gekomen dat ik last heb van een dertigersdilemma: ik ben net dertig geworden en vind het moeilijk keuzes te maken die de rest van mijn leven beïnvloeden. Ik weet niet goed wat ik nu precies wil, ik heb een baan die ik wel prima vind maar ik word er niet heel erg gelukkig van. De baan betaalt goed, maar ik vraag me af of ik er meer uit kan en wil halen. Ik heb bij dit dilemma de hulp gekregen van een coach. Den Bosch heeft, samen met vijf andere plaatsen in Nederland, Het Groei Atelier. Hier krijg je passende hulp van een speciale coach. Den Bosch was eerst voor mij voornamelijk de plaats waar ik werk. Dit heeft er volgens mijn coach voor gezorgd dat ik me niet op mijn plek voelde: ik heb niet geprobeerd me thuis te voelen in de stad. Ik wilde eigenlijk liever terug naar mijn geboorteplek, zei mijn coach. Den Bosch heeft daarom eigenlijk nooit een kans gekregen. Nu ik heb geaccepteerd dat ik dit mijn nieuwe woonplaats is, kan ik beginnen er een thuis van te maken.

Gelukkig in je werk en je persoonlijke leven

Toen ik eenmaal geaccepteerd had dat ik nu in een nieuwe stad woon en hier voorlopig blijf wonen, hebben we de aandacht gevestigd op het volgende probleem. Ik weet niet goed of ik mijn baan wel leuk vind en of ik er wel geschikt voor ben. Misschien omdat deze baan niet het uiteindelijke doel is, wat je vroeger altijd voor ogen had, opperde mijn coach. Den Bosch heeft me deze baan geboden, maar dit is eigenlijk niet wat ik altijd wilde. Ik moet accepteren dat ik nu ander werk doe dan ik van tevoren had gedacht, of iets anders zoeken. Maar niet blijven twijfelen. Het Groei Atelier biedt veel verschillende soorten coaching, die allemaal een oplossing kunnen bieden bij verschillende problemen. Enkele voorbeelden:

  • happiness coaching
  • life coaching
  • loopbaancoaching
  • hulp bij het dertigersdilemma
  • leiderschapscoaching
  • talentontwikkeling

Het Groei Atelier biedt de mogelijkheid om je problemen, twijfels en moeilijkheden om te zetten in kansen en mogelijkheden voor de toekomst. Soms zie je zelf niet hoe je bepaalde dingen het beste aan kunt pakken en heb je gewoon hulp nodig van een professional, iemand die er verstand van heeft. Dan heb je dus de hulp nodig van een coach. Den Bosch is een plaats waar je heel gelukkig kunt zijn, maar als je niet weet hoe je dit moet doen, wordt het erg lastig. Daarom helpt een coach je te ontwikkelen in je persoonlijke leven of je werk en zorgt hij of zij ervoor dat je leert zelf keuzes te maken. Ook worden je slechte eigenschappen en je zwakheden onder de loep genomen en wordt er geprobeerd deze om te zetten in positieve dingen. Bij mij heeft het erg geholpen, een coach. Den Bosch is voor mij nu een leuke plek om te wonen, terwijl ik eerst het liefste zo snel mogelijk terug wilde naar mijn geboortedorp.

http://www.groeiatelier.nl/coach-denbosch.html