Referentie Controle
Image default
Bedrijven

Tafelbladen

Tafelbladen

Ik heb twee erg mooie tafels uit de negentiende eeuw in mijn huis staan. Een is een keukentafel en doet zodoende dienst als eettafel in de eetkamer. De andere tafel staat in de woonkamer en gebruiken wij vaak voor spelletjes of om gezellig te borrelen. De tafels hebben we al erg lang in de familie en zijn dan ook erfstukken waar we maar wat trots op zijn. Wij hebben ze nu zelf, na het overlijden van mijn ouders, ongeveer tien jaar in bezit. Toch zijn de tafelbladen door het vele gebruik niet meer in goede staat. Er zitten veel barsten in en kuiltjes omdat er na twee eeuwen gebruik heel wat mee gebeurd is. Dat zult u ook wel begrijpen. We hebben daarom na lang wikken wegen besloten om de tafelbladen te vervangen. We hebben dit met de gehele familie besproken omdat de tafelbladen de belangrijkste onderdelen van de tafels zijn. Door deze tafelbladen te vervangen had het gekund dat de familie kwaad zou worden. Het zijn toch niet meer helemaal de tafels van vroeger, ondanks dat de onderstellen van beide tafels nog helemaal intact zijn en dientengevolge waarschijnlijk nog jaren mee kunnen gaan. Gelukkig vond de familie het ook een goed idee om de oude bladen te vervangen mits ze in de oude stijl en met hetzelfde houtsoort werden gerestaureerd. En dus ging ik op zoek naar een goede tafelbladen maker. Dat was nog geen gemakkelijke klus, want ik kende er geen een. Een telefoonboek hebben we niet meer dus we moesten al gauw overgaan op het altijd handige internet. Op het internet waren genoeg tafelbladen te vinden, maar die waren allemaal al kant-en-klaar voorgefabriceerd. Dat is niet wat we zochten, want we willen tafelbladen die op maat en met precisie, vakwerk en gevoel worden gemaakt. Na lang de zoekmachines te hebben afgespeurd stuitte ik op Woodshape.

Tafelbladen van Woodshape

Woodshape is niet een Engels bedrijf zoals de naam wellicht doet vermoeden. Ze zijn oer-Hollands en zijn gevestigd in het mooie Heiloo nabij Alkmaar. Al meer dan 30 jaar ervaring hebben ze in het vervaardigen van de mooiste tafels. Gelukkig hebben ze tevens een speciale tafelbladen afdeling waar je terecht kan met het soort vragen en wensen die ik voor hen in petto had. Omdat ze ook al weer bijna drie jaar via het internet werken, kon ik mooi op die manier met hen in contact treden. Ik heb ze middels een email op de hoogte gebracht van mijn probleem en of het mogelijk zou zijn om de tafelbladen te vervangen. Ze hebben mij toen binnen een dag een reactie gestuurd dat dit zeer wel mogelijk is en ze vroegen naar de afmetingen van de tafelbladen. Ze zijn beide van beuken hout vervaardigd en dat trof ook want Woodshape werkt uitsluitend met drie soorten hout die op het moment erg in zijn. Eigenlijk zijn deze types altijd populair geweest omdat ze uitermate betrouwbaar zijn en zeer lang meegaan. Kijk maar naar onze tafelbladen en je weet genoeg. Het gaat hierbij om de volgende drie bomen:

  • de eik
  • de beuk
  • en de walnootboom, vandaar het type: noten

Dit zijn in ieder geval de drie houtsoorten waarmee ze tafels maken. Mocht je nu bijvoorbeeld een grenen of kersentafel hebben, dan is het voor hen geen enkel probleem om van die types tafelbladen te maken. Ze zijn werkelijk waar van alle markten thuis, dus het zal voor hen een peulenschil zijn om aan het juiste materiaal te komen. Nadat ik al mijn gegevens had doorgegeven omtrent de tafelbladen zijn ze al snel aan het werk gegaan. Het mooie is dat ze de tafelbladen uit een boom zagen. Je zit dan niet met stukken hout die aan elkaar gelijmd zijn, maar je behoudt het oude model van je oorspronkelijke tafelbladen. En dat is nu precies waarnaar wij op zoek waren gegaan. Binnen twee weken hadden we de nieuwe tafelbladen al in huis door hun speciale pakketdienst en het monteren was een fluitje van een cent. Ze hadden een uitgebreide montage instructie bij de tafelbladen geleverd, dus het was geen enkel probleem. Zelfs niet voor mezelf met mijn twee linkerhanden.

Een goede service

En dat kunnen wij volmondig zeggen. Mijn familie is zelfs zo enthousiast geworden dat ook zij met Woodshape in zee zijn gegaan. Niet alleen voor de vervanging van hun eigen tafelbladen, ook hebben ze er een hoop prachtige meubels op de kop getikt. Allemaal handmatig vervaardigd in Heiloo. Bij hen krijg je dus nog echt waar voor je geld en dat zie je er dan ook aan af. Zo had mijn oom zeer specifieke wensen omtrent houtsoort en maat, dat was geen enkel probleem voor hen. Zij vinden het juist leuk als je met je eigen ideeën op de proppen komt want zo blijft het werk voor hen natuurlijk ook een uitdaging. En zij laten niets aan het toeval over, een goede service staat bij hen op nummer een. Ik heb dan ook enkel positieve dingen over hen te zeggen en ik ben ook zeker niet de enige. Je kunt op hun site vele recensies lezen van klanten die ook allemaal zaken hebben gedaan met Woodshape. Je het zal je vast niet verbazen dat deze reacties ook allen erg positief zijn. Volledig terecht naar mijn mening, dat moge duidelijk zijn. Dus wacht niet langer en breng ook eens een bezoekje aan hun site. Het zal je uiteindelijk alleen maar winst gaan opleveren.

http://www.woodshape.nl/houten-tafelbladen-op-maat.html